Leer de Luna Familieplanner 2020 kennen

Ik snap dat sommige mensen een beetje verbaasd zijn als ze de LUNA Familieplanner in huis hebben. Is dit een planner voor de familie? Waar horen dan de namen van de familieleden? In deze blog neem ik je mee naar de invulmogelijkheden van deze planner. Van boven naar beneden. Daar gaan we dan. Oh ja, waar het pijltje op de afbeelding is weergegeven, is ook het ophanggat. Klap de familieplanner open en hang h’m op een centrale plek thuis. En nu de vier bijzonderheden:

  1. 5 x lijstjes

Bovenaan van de LUNA Familieplanner 2020 kun je de vijf lijstjes zelf een label geven. Je kunt bijvoorbeeld iedereen een eigen takenlijstje geven en daar bij de label de namen invullen. Ik schrijf bijvoorbeeld graag wat klusjes bij mijn partner op. Ik zeg het wel eerst tegen manlief (kun je dit en dat doen… #thankyou). Wat ik op de planner heb geschreven, wordt dan een vriendelijke herinnering, zodat hij het niet vergeet! Bij elke regel staat trouwens een bolletje waar je iets kunt afvinken. Of waar je een mooi krulletje of kruisje kunt plaatsen. Ik vind het altijd een kick om dingen af te strepen of griffel te plaatsen. DONE.

Er zijn nog meer ideeën voor de lijstjes op deze familieplanner: je kunt een boodschappenlijstje maken of een lijstje voor de jarigen van die maand. Ik schrijf bij het boodschappenlijstje juist de dingen op die we niet standaard elke week kopen. Een klant liet weten dat zij de lijstjes gebruikt om daar haar weekmenu’s op te schrijven. Ook handig. Maar je kunt bijvoorbeeld je budget bijhouden op deze lijstjes. Een lijstje voor je dankpunten is misschien wat onwennig, maar het heeft wel iets positiefs. Hoe gebruik jij de lijstjes of hoe zou jij die gebruiken?

  1. Namen

We vermelden altijd de maand (bijvoorbeeld januari maar ook het cijfer 1, van de eerste maand) en de weeknummers op de planner. Daaronder begint de eerste kolom. In de eerste kolom kun je de namen van de gezinsleden invullen. Je kunt het ook gebruiken om daar de dagdelen op te schrijven: ochtend, middag, avond. Of je schrijft wat vaste tijdstippen. Het is maar een voorbeeld. Sommige gebruikers schrijven per activiteit de namen erbij. Het kan allemaal. Ik vind het zelf prettig om in de eerste kolom de namen van ons gezin te plaatsen. Ik houd ongeveer gewoon een regel of twee aan per kind. Wij als ouders hebben vaak genoeg aan 1 regel. We schrijven op deze planner alleen de activiteiten op die invloed hebben op ons gezinsleven. Psssst, wil je dat er iets opvalt, gebruik dan wat (uitgumbare) markeerstiften. Door het zwart/wit ontwerp, wordt het geen rommelige boel!

  1. Aantal regels

Er zijn per dag 7 regels op onze planner, waarvan je 6 voor bijvoorbeeld een gezin van maximaal 6 gezinsleden kan gebruiken. De eerste regel is voor de dag, maar ook voor (nationale) feestdagen etc. Deze regel kun je ook gebruiken om eigen lokale feestdagen op te schrijven, zoals de Lappendag in West-Friesland. Het is maar een idee. De overige 6 regels gebruik ik dus voor het gezin of gezamenlijke activiteiten.

  1. Inspiratie & motivatie

Elke maand van deze familieplanner heeft een inspirerende quote. De eerste van het jaar is “Plan ‘balans’ & geniet ervan”. Soms moet je wel de humor van de citaten inzien. Balans plannen is een beetje een gekke combinatie. Wat ik daarmee wil zeggen is dat je gewoon niet ’too much’ moet (in)plannen. Je moet ruimte laten voor flexibiliteit, voor de spontane dingen in het leven.

Wil je de planner in huis? Bestel die dan via onze eigen webshop (hier) of via Bol.com (klik hier).

Lieve groet,

Naomi