De scholen gaan weer beginnen
Plannen

De scholen gaan weer beginnen

Deze blog schreef ik na de vele lockdowns…. toen alles dichtzat, iedereen binnenzat en de scholen leegwaren. Ik wilde de blog na deze hectische periode verwijderen, maar ik bedacht dat ik het ook online kon laten. De tijd van de pandemie heeft mij in ieder geval goed aan het denken gezet. Ik heb ervan geleerd en daar gaat de blog over.

Het is nu aftellen. De scholen gaan weer open. Wat heb jij geleerd in de tijd dat je vaak samen met je kids thuis was? Heel veel afspraken gingen niet door. Maar dat betekende niet dat je meteen zeeën aan tijd over had. Dat gold voor mij in ieder geval. Focus is echt de sleutel. Mocht het een dag niet lukken, dan is dat ook niet erg. Die marge mag je hebben. De simpele doelen voor de dag, week en maand zijn door corona essentiëler geworden. Laten we de maand zo voorbij gaan, of halen we er alles uit – natuurlijk binnen de geldende regels.

Als water

Plannen is belangrijker geworden in de corona tijd. Als water kan de tijd door je handen glippen als je er niet slim mee omgaat. De tijd kunnen we niet bevriezen of vasthouden. Je hebt wel invloed hoe je met je tijd omgaat. Ik denk dat we juist in deze periode waarbij thuiswerken en doordat de scholen straks half open zijn (incl. sportfaciliteiten voor de kinderen buiten) meer moeten plannen. Je plant de zaken in die moeten gebeuren en je houdt ruimte open voor de spontane ‘dingen’.

Nieuw ritme

Door een familieplanner te gebruiken creëer je een nieuw ritme voor je gezin in deze chaotische tijd. Misschien wil je niet meer als voorheen van hot naar her rennen, maar meer dagen besteden met het gezin. Of wil je meer tijd voor jezelf inplannen? Rust komt door balans. Is het een luxe om een dag in de week goed bij te praten met je partner of is dat juist te weinig? Het is goed als je met een super gevoel kunt uitkijken naar de volgende dag of week. Wat gaan we dan (samen) doen?

Familie

Voor de papa’s en de mama’s die de planning in hun hoofd hebben of alles via hun telefoon doen: doe het niet. Bestel de LUNA Familieplanner, geef het een centrale plek in je huis en maak samen je planning. De Luna familieplanner geeft een mooi overzicht per maand.

Er is op de planner ook ruimte voor handige lijstjes: schrijf daar de taken voor ieder gezinslid op of noteer het weekmenu hierop. Misschien wil je wel een lijstje gebruiken voor punten waar je tijdens deze gekke tijd dankbaar voor bent. Het kan allemaal. Hieronder even wat voordelen op een rij van de LUNA Familieplanner.

De Luna Familieplanner:

  • is de perfecte kalender voor drukke gezinnen;
  • is een simpele en effectieve manier om alles te organiseren;
  • heeft genoeg schrijfruimte voor de gezinsactiviteiten;
  • geeft per maand goed overzicht;
  • heeft elke maand heeft een leuke quote;
  • heeft genoeg ruimte voor notities en
  • is van duurzaam papier gemaakt (biotop).

Bestel de LUNA Familieplanner 2023 via de uitgever (altijd gratis verzending)

Bestel de LUNA Familieplanner 2023 via Bol.com

Wat heb jij geleerd van deze periode? In deze blog ga ik er zelf dieper op in (we gaan ‘anders’ wonen). Ik ben ook benieuwd naar jouw ervaringen. Stuur me een berichtje.

Lieve groet!

Vond je deze blog leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel de blog of bestel online via mijn affiliatie links. Ik krijg een kleine vergoeding en jij betaalt daar niets extra's voor, nada! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...