Naomi Rustenberg Ellen Mae

For English, please click here.

Op deze pagina kun je lezen welke diensten ik aanbied. Samengevat: ik help je met je schrijfwerk, wat voor tekst het ook is. Hieronder vind je wat ideeën. Wil je mijn persoonlijk verhaal weten? Scroll dan even verder naar beneden.

Ik kan je helpen met het schrijven van je:

  • blogs
  • brieven
  • boeken
  • handleidingen
  • persberichten
  • teksten voor je website of online advertenties
  • teksten voor je print zoals brochures
  • krantenartikelen (zoals ingezonden stukken)
  • hbo-scriptie

Allround tekstschrijver

Handleidingen, blogs, (sollicitatie- of motivatie)brieven, (kinder)boeken, persberichten, teksten voor websites en print, zoals magazines, kranten en brochures. Kom maar op. Tekst is mijn ding. Zelfs heb ik meerdere malen hbo-studenten geholpen met hun scripties. Ik help je om je verhaal duidelijk te krijgen.

Wat wil je vertellen, maar dan op papier? Zullen mensen snappen wat je zojuist hebt geschreven? Ik stel kritische vragen en ga op zoek naar hoe we jouw verhaal het beste kunnen verwoorden. Het maakt voor mij niet uit of het een bestuurlijk stuk, een subsidie- of fondsaanvraag of een persoonlijk verhaal is. Mijn stijl van schrijven pas ik aan mijn doelgroep aan. Ik houd dus rekening met jou, jouw verhaal én je lezers. Adviseren en schrijven, dat doe ik op de achtergrond voor jou.

Onderwerpen

Mijn specialisatie qua onderwerpen zijn: sociale wetenschappen, bestuurlijke stukken, familie, gezin, startup, freelance, ondernemen, reizen, wonen in het buitenland, ouderschap, moederschap, verduurzamen, minimaliseren, consuminderen en persoonlijke verhalen.

Remote werk

Let op, ik woon in Spanje en werk vanuit huis. Face-to-face ontmoeten zal voorlopig niet mogelijk zijn, tenzij je naar Sevilla komt. In de zomer ben ik vaak in Nederland. Misschien kunnen we dan wel een kopje cappuccino drinken. Heb je interesse in mijn diensten? Wil je dat ik voor jou aan de slag ga? Stuur me een bericht, laat weten waar ik je mee kan helpen en je krijgt van mij een offerte in je inbox. We kunnen trouwens wel gewoon videobellen!

Bureau redacteur

Ik adviseer overigens ook startende bedrijven over verschillende doelgroepen in Nederland. Ik doe bureauonderzoek en schrijf een strategisch plan voor hun organisatie – al dan niet in het Engels wanneer het een internationale bedrijf betreft. Bedrijven hebben veel baat gehad bij mijn inzet en inzichten. Ik heb bijvoorbeeld succesvol advies gegeven en promotie gedaan voor een startup die zich richtte op gezinnen in Nederland. Daarnaast heb ik blogs geschreven voor een groot e-commerce en affiliate website in Nederland.

Verder heb ik online marketing gedaan voor een gezinskalender (grote oplage) en een kinderboek (en ik heb eveneens de redactie gedaan). Er zijn nog veel meer voorbeelden van mijn werk op afstand. Ben je meer in dit onderdeel van mijn werk geïnteresseerd? Ik hoor dan graag van je. Laat het me weten via naomi at ellenmae punt nl en ik kom zo snel mogelijk bij je terug.

En nu kun je meer lezen over mijn achtergrond. Veel leesplezier!

Naomi Rustenberg | Persoonlijk verhaal

Eind 2019 nam ik ontslag bij de gemeente waar ik voor werkte. Ik werkte met veel plezier als adviseur en ik was zelf van plan om te verhuizen, zodat ik dichter bij mijn werk kon wonen. Toch was het tijd voor iets anders. Mijn man kwam op dat idee en ik ging erin mee.

We besloten om met ons gezin voor een jaar in Spanje te wonen om te ervaren hoe het leven in Spanje is. Om te voelen wat er mogelijk was. Het moest een sabbatical worden, een mooi orientatiejaar. Ik wilde meer gaan schrijven, meer de tijd nemen om de natuur te ontdekken. Dat lukte niet bepaald, omdat we al gauw verplicht binnen moesten zitten dankzij de zware langdurige Covid lockdown in Spanje.

Dankbaar

Continu twee kleine kinderen en manlief om mij heen tijdens de ‘confinamiento’ zoals het hier in Spanje heet. Dat was vaak een feest, maar soms ook een beetje te veel van het goede. Gelukkig hadden we een ruime patio en overdag voor meer dan 75% per jaar een helderblauwe lucht. De zonnestralen begroetten ons vrijwel dagelijks en dat gaf ons een goed en dankbaar gevoel.

Het begin van 2020 was geen makkelijke periode, maar één ding wisten we zeker: we willen in Spanje blijven, we willen hier wonen. Ik wist eerst niet precies wat ik qua werk zou doen in Spanje. Wel werd ik steeds benaderd voor allerlei schrijfklussen. Een rode draad in mijn werk is dat ik van schrijven en projectmatig werken houd. Dat is het. Ik ben een ondernemende allround tekstschrijver. Wil je meer weten? Laten we ‘connecten’ via LinkedIn en stuur me een berichtje daar of via naomi at ellen mae punt nl. Je kunt ook het contactformulier gebruiken. Je mag kiezen. Tot gauw!