Wanneer ik een jaar afgesloten heb, dan besef ik hoe druk en waardevol het jaar was. 2021 was weer een mooi en leerzaam jaar met hoogte- en dieptepunten. De Luna Familieplanner 2021 raakte ondanks corona perikelen gauw uitverkocht. De MiLUNA Familieplanner 2021 daarentegen niet. Dat was ook de reden dat ik besloot die niet meer uit te brengen. Ik vind het erg jammer, omdat ik de MiLuna Familieplanner zelf gebruikte als business planner voor al mijn zakelijke afspraken. Daar schreef ik mijn doelen op, per maand uitgewerkt. Het helpt mij om doelen per maand op te stellen. Soms schuif ik iets naar voren, of juist naar achteren. Per maand werken geeft mij wat flexibiliteit die ik als jonge moeder wel nodig heb.

winactie Creatieve werkplek Ellen Mae LUNA Familieplanner 2022

MamaBudget.nl

MamaBudget.nl is trouwens een nieuwe website van mij. Hier blog ik over geld besparen, verdienen en investeren. Ik heb een speciale focus op moeders die thuiszitten en volgende stap in hun leven willen maken. Vrouwen die niet durven, omdat ze geen inkomsten hebben. Ik wil hen motiveren door te wijzen op verdienmogelijkheden. Ik woon in Spanje, ben niet in dienst, ben fulltime beschikbaar voor mijn kinderen, maar werk ook aan mijn onderneming. Het kan.

Sem & Jazz

Ellen Mae vergeet ik niet hoor. Mamabudget.nl valt onder Ellen Mae. 2021 was voor Ellen Mae het jaar om als uitgever te opereren. Ik kon samen met Olivia Smith werken aan een kinderboek ‘Sem en Jazz gaan naar Suriname’. Het was een leerzame ervaring. Ook wel echt intens. Het was waardevol om dit boek samen met mijn moeder uit te geven. Oh ja, de auteur is mijn moeder. Uitgever zijn is niet makkelijk. Je moet blijvend opbouwend kritiek geven, sparren, adviseren, grenzen aangeven, besluiten, beslissen, afstand nemen, dichterbij komen, netwerken en de boel draaiende houden. Daarnaast moet je je eigen blinde vlekken onderzoeken en anderen jou laten controleren. Ik hoop samen met Olivia verder te werken aan de kinderboekenreeks Sem en Jazz. Omdat het zo een intensief proces is, heb ik besloten geen manuscripten van anderen aan te nemen. Ik ben een aantal keer benaderd, maar uitgeven en begeleiden is echt iets anders dan adviseren. Voor het laatste – adviseren – heb ik wel ruimte. Ik kan het adviseren combineren met het eigen werk dat ik wil publiceren.

Leven na corona

In 2022 wil ik mij richten op 3 pijlers binnen Ellen Mae:

  1. Stationery, Ellen Mae kantoor- en schrijfartikelen: ik wil nog meer verschillende planners zoals de LUNA familieplanner uitbrengen.
  2. Boeken: Naast een Sem en Jazz reeks, wil ik ook andere boeken uitbrengen, daaronder valt ook de categorie e-books.
  3. Digitale projecten: ik wil online meer oppakken en vormgeven, zoals de website MamaBudget.nl. Mijn doel is om in 2022 minimaal 100 blogs te plaatsen. En op EllenMae.nl wil ik meer blogs plaatsen voor werkenden die tijd te kort komen.

Daarnaast ben ik dus in te huren als adviseur. In 2021 heb ik voor een aantal maanden een opdracht als adviseur kunnen vervullen voor mijn vorige werkgever en dat beviel goed. Ik kon meedenken, advies geven, meehelpen, meebouwen en dan weer afsluiten. Mocht je advies nodig hebben dan kun je mij gewoon bereiken. Stuur me een bericht. Ik help je graag.