Olivia Smith schrijfster auteur kinderboek Sem en Jazz gaan naar Suriname

Onlangs verscheen het eerste kinderboek van Olivia Smith. Olivia Smith woont sinds kort in Suriname en geniet daar van haar pensioen. Wie denkt dat ze nu alleen tijd heeft om de bloemetjes te verzorgen, heeft het mis! Het afgelopen jaar heeft ze keihard gewerkt aan haar eerste kinderboek over Sem & Jazz.

Sem en Jazz op avontuur

Dit kinderboek gaat over de opa en oma van Sem en Jazz die een jaar geleden naar Suriname zijn vertrokken. Gelukkig videobellen de kinderen regelmatig met hun grootouders. Oma vertelt dan vaak over haar werk in het Kinderhuis “Gado Pikin”. Sem en Jazz gaan in de meivakantie naar Suriname. Ze hebben er zin in, maar vinden het ook spannend. Het is een avontuur om voor het eerst te reizen met het vliegtuig én om eindelijk opa en oma te bezoeken in Suriname. Twee maanden voor hun vertrek heeft oma slecht nieuws. Het Kinderhuis is in grote nood. De kinderen willen graag helpen. Of dat lukt lees je natuurlijk in het boek!

Olivia Smith: zorg professional en oma

Olivia Smith is getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen. Zij is oma van vijf kleinkinderen. Oma Olivia is met vervroegd pensioen en woont nu, samen met haar man, in Suriname. Ze werkte jarenlang in Nederland binnen het sociaal domein. Haar belangrijkste doelgroep bestond uit kinderen en jongvolwassenen (18-). Daarnaast heeft ze altijd al een passie gehad om te schrijven.

Eindredactie en uitgever

COVER VOOR SEM EN JAZZ GAAN NAAR SURINAME KINDERBOEK OLIVIA SMITHNaomi Rustenberg is eindredacteur van dit kinderboek en de uitgever. Samen met een team heeft ze gewerkt aan de totstandkoming van dit boek. De missie van uitgeverij Ellen Mae is om verschillende producten te ontwikkelen voor het gezinsleven. Dit kinderboek behandelt verschillende thema’s zoals diversiteit, inclusiviteit, familie, (re)migratie, verhuizen en heimwee. Dit zijn ook onderwerpen die Naomi zeker aanspreken. Zij brengt via uitgeverij Ellen Mae elk jaar de Luna Familieplanner uit. Dit najaar verscheen het eerste kinderboek – die over Sem en Jazz – van uitgeverij Ellen Mae. Naomi is de dochter van Olivia en dit is hun eerste professionele samenwerking. Het resultaat mag er dan ook zijn en er zullen meer boeken over Sem en Jazz volgen.

‘Sem en Jazz gaan naar Suriname’ is een leesboek voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Voor kinderen rond 5 jaar is het ook een interessant voorleesboek. Zowel ouders als kinderen zullen samen genieten van dit kinderboek. Dit boek heeft 64 pagina’s en heeft illustraties in kleur / full colour. (ISBN 9789083177915, verkrijgbaar in Nederland en België)

Meer info? Ga naar www.SemJazz.nl

Bestellen kan via de webshop of via Bol.com

PS Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, en je wil dit boek lezen, dan kun je dit verzoek indienen via passendlezen.nl.