Low Budget Sporten Fitnessen
Gezin Mamabudget

Low Budget Sporten in huis en buiten

In Nederland liep ik wel vaker, bijvoorbeeld naar mijn werk etc. Lopen was mijn manier van low budget sporten. Sinds ik in Spanje woon, loop ik minder. Ik beweeg minder, omdat ik thuis werk en achter mijn computerscherm zit. Als we op stap gaan, dan stappen we al gauw in de auto, omdat de afstanden wat groter zijn. De zomer in Spanje is zo heet dat je al van het zweten zo moe wordt. In de zomer heb ik dus nauwelijks gesport. In het water of zwembad dobberen telt niet mee

(1) Wandelen en sporten met kids

Voor de zomer sportte ik thuis, gewoon in de woonkamer voor de tv. Dit deed ook met de kinderen. Zo sla je meteen twee vliegen in 1 klap (dood). De kinderen worden vermaakt, raken uitgeput en jij hebt ook weer wat lichaamsbeweging. In het najaar had ik meer tijd voor wandelen en samen spelen in de speeltuin. Ik voel wel aan mijn lijf dat ik weer meer moet doen. Op YouTube zijn er veel verschillende filmpjes die je gratis kunt gebruiken om thuis goed te bewegen of te sporten. Ik ga die weer afspelen voor mezelf en de ids. Nog iets, als je thuis sport zijn een aantal dingen belangrijk.

(2) Sportkleding en schoenen

Kleding waar je in kunt zweten en makkelijk in kan bewegen raad ik aan. Je hoeft niet per se iets nieuws te kopen. Kijk wat je in je kledingkast hebt. Je kunt op blote voeten aan de slag. Wil je toch meer grip, dan zou ik sportschoenen aanraden die je alleen binnen gebruikt. Ben je iemand die van hardlopen houdt (not me!) investeer dan in schoeisel die daarvoor geschikt is.

(3) Drinken

Een bidon is makkelijker om uit te drinken tijdens het sporten thuis, maar een glas water werkt ook prima. Wanneer je buiten sport of wandelt, is een waterfles dan weer handiger hè. Koop dan wel eentje waarvan je zeker weet dat die niet lekt. En wellicht is het ook handig als het in een handtas mee zou kunnen. In het najaar ben ik begonnen met wandelen (steeds 1 uur in totaal, twee keer per week). Ik loop naar een afspraak, terwijl ik een bus zou kunnen nemen. Dit doe ik niet uit besparing, maar om meer te bewegen… en toch is het weer een besparing.

(4) Sport spullen

Als je bijvoorbeeld je buikspieren traint, terwijl je op de grond ligt, heb je een wel een matje nodig. Zweet je als een otter, gebruik dan zeker een badlaken/ handdoek op het matje. Zelf train ik niet met gewichten, want als moeder van jonge kids til je je kinderen vaak genoeg op. Je hoeft geen gewichten te kopen. Kijk wat je in huis hebt om mee te trainen. Er zijn genoeg attributen die niet al te duur zijn zoals een springtouwweerstandsbanden en hoepels om low budget te sporten. Kijk ook zelf op Bol.com of Amazon.nl voor goede deals!

Lees ook de blog https://www.geld101.nl/de-leukste-manieren-om-gratis-te-sporten

(5) Samen

Gratis of low budget sporten heeft ook nadelen: je kunt sneller opgeven als je geen discipline hebt. Het helpt om een wandel- of sportmaatje te hebben! Misschien is het dan ook leuker om met z’n tweetjes in het park te fitnessen. Inmiddels heb ik een wandelmaatje.

NB Heb je een vraag, tip of andere opmerking? Stuur me een berichtje; ik ben benieuwd!

Dit vind je misschien ook leuk...