Deze zomer is de collectie ‘Meer genieten is pas echt succes’ gelanceerd. We begonnen eerst met de Luna Familieplanner 2021 en de MiLuna Familieplanner 2021. Daarna werd ook de wenskaarten set met dezelfde titel als de collectie uitgebracht. En je kunt ook de downloads producten bestellen: de weekplanner en dagplanner. Wie heeft deze collectie ontworpen? Leer in deze blog Alfredo Silva beter kennen.

Alfredo Silva (c) Bram Berkien

Alfredo Silva vertelt …

“Naomi en ik kennen elkaar al veel langer en ze had me benaderd met het idee om een kalender te ontwerpen. Meteen was ik enthousiast, maar ik voelde me niet goed in die periode. Ik dacht dat ik misschien een burn-out had; ik bleek de zeldzame ziekte Chiari malformatie met een syrinx in het ruggenmerg te hebben. Kortgezegd was er door mijn schedel te weinig plek voor mijn kleine hersenen. De druk die daarbij ontstond zorgde voor verschillende symptomen en een holte met vocht in mijn ruggenmerg. Ik moest geopereerd worden en daarna had ik ook nog tijd nodig om te herstellen. Gelukkig kon ik de planners van 2021 wel ontwerpen.”

Gek op beeld én taal

“Ik ben grafisch ontwerper en als zzp’er in te huren. Grafisch ontwerper zijn, is heel een breed vak. Door de aandoening ben ik me wel gaan heroriënteren. Wat vind ik na dit omslagpunt – de ziekte – nog echt leuk om te doen? Ik ben nog in het proces van herontdekken. Verder houd ik van poëzie. Ik houd ervan om met taal bezig zijn, maar ook met muziek en dan wel keyboard en gitaar. Taal en muziek horen bij elkaar. Op dit moment ben ik hobbymatig met muziek bezig. Rappen zou ik wel willen, maar mijn vrouw lacht me uit.

Dat brengt me naar het onderwerp gezinsleven. Ik vind het prachtig om mijn rol op te pakken in het gezin. Het is zo fijn om je kinderen iets te leren en daarvoor je creativiteit te gebruiken. Woordjes leren, ook via muziek. Ik schrijf soms kinderliedjes om hen wat te leren. Het gezinsleven heeft behoorlijk wat uitdagingen, maar dat hoort erbij. Soms is het hilarisch maar lastig tegelijk als ik met mijn zoontje constant hetzelfde moet spelen. Ik ben dan Black Panther en dan is hij weer een andere superheld. Dat gaat voor mijn gevoel dan uren door. Of dat je tien keer op een dag Brandweerman Sam moet spelen en dus enkel brandjes moet blussen.”

Superkracht

“Als ik terug kon gaan in de tijd zou ik veel eerder bezig zijn geweest met poëzie en muziek. Als grafisch vormgever en zeker als zzp’er neem je soms opdrachten aan puur voor de financiën. Daardoor raak je wat verder van jezelf verwijderd. Ik las laatst iets over superkrachten waarmee eigenlijk talenten wordt bedoeld. Ik zou me vanaf het begin veel meer hebben gericht op mijn superkrachten, zodat ik altijd een grote affiniteit zou hebben met de dingen die ik doe. Door de aandoening ben ik anders in het leven gaan staan. Het heeft me eigenlijk heel wat voordelen gebracht. Maar ik wens niemand een ziekte toe. Het zou goed zijn om in alle gezondheid je eigen superkracht te ontdekken. En dat je daarmee aan de slag gaat.”

Meer genieten

“Voor de collectie ‘Meer genieten is pas echt succes’ heb ik gekeken naar de familieplanners van 2019 en 2020. Wat mij inspireerde, is de drang om te kunnen verbeteren. Ik vond het leuk om zelf de icoontjes te maken. Het was geweldig om mijn eigen uitspraken terug te zien. In 2019 begon ik met het schrijven van versjes of korte gedichten. Ik was daar best onzeker over en plaatste die eerst anoniem op Instagram onder het account Woordlust. Gelukkig kreeg ik daar leuke reacties op en het vertrouwen groeide.

Verder vind ik het fijn dat de Luna 2021 een goede hoeveelheid ruimte heeft: genoeg schrijfruimte per dag, maar ook schrijfruimte voor aantekeningen. Ik heb geprobeerd de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. Soms waren het juist de kleine dingen die een grootst effect hadden. Het was experimenteren en nog eens uitproberen. Ik vind het moeilijk om knopen door te hakken. Het liefst ga ik door met allerlei dingen uitproberen, maar dan hadden we in 2021 nog geen kalender. Daarom is het leuk om samen te werken met mensen die je hierin aanvullen. Het is uiteindelijk een mooie collectie geworden.”

Bekijk de collectie ‘Meer genieten is pas echt succes‘ ontworpen door Alfredo Silva.