Marktonderzoek Musthaves om te plannen

In deze blog deel ik mijn 4 essentiële accessoires of ‘musthaves’ voor mijn planners met je. Ik hoop dat je met deze dingen optimaal kunt genieten van je planner en van plannen in het algemeen. Je hoeft deze producten overigens niet te kopen, want je kunt gewoon een pen of een potlood in de Action kopen én die gebruiken. Ik geef alleen maar aan welke tools wij thuis gebruiken.

Onderaan deze blog vertel ik meer over mijn cadeau of freebie voor jou.Oké, voor iedereen. Gratis en voor niets. Hopelijk kun je die ook gebruiken – juist in deze rare tijd. Het maakt mijn leven met de kids in ieder geval nog leuker. Hihi.

(1) Gebruik kleur

Markers of markeerstiften gebruiken wij zelf niet heel vaak. Ik gebruik het eigenlijk alleen om bepaalde (zeer) belangrijke afspraken op te laten vallen. Het klinkt een beetje gek, maar ik gebruik de kleuren die je bij ons in de woonkamer terug ziet komen: goud, geel en oranje. Persoonlijk ben ik niet altijd een fan van neonkleuren, maar als dat bij je past of als je dat nodig hebt, moet je juist die kleuren aanschaffen. Je ziet trouwens in een van mijn ‘hoogtepunten’ op Instagram hoe anderen ook markeerstiften gebruiken voor de planner. Het is dus echt een aanrader. Hier onder wat suggesties:

  • Pastelkleuren markeerstiften – subtiele kleuren, zacht, lief, maar ook warm
  • Neonkleuren markeerstiften – de standaard of originele kleuren als vanouds, lekker klassiek
  • Uitwisbare markeerstift – ik zag trouwens dat er zelfs een uitwisbare markeerstift is. Let op: hier heb ik zelf geen ervaring mee. Jij wel? Laat even weten of die goed is. Ik ben benieuwd. Het lijkt me wel errugh leuk!

(2) Echt mijn favo pen

De uitwisbare pen is echt mijn favoriet. Ik gaf al eerder aan dat je ook een gewone pen of potlood kunt gebruiken. Ik doe dat liever niet, omdat het leven wel eens anders loopt dan gepland hè. Een gewone pen kun je niet uitgummen als een afspraak niet doorgaat of wordt gewijzigd. En bij de uitwisbare – de naam zegt ’t al – pen kun je dat wel! Ik vind het fijn om wat ik heb geschreven uit te gummen bij een annulering of wijziging, zodat ik er eventueel iets anders kan neerpennen. Vandaar dat ik dus de uitwisbare pen met veel plezier gebruik. Een potlood kun je natuurlijk uitgummen, maar met het zwart/wit ontwerp van mijn planners heb ik toch liever een blauwe pen. Op die manier springen mijn afspraken er mooi uit. Hieronder mijn suggestie voor een uitwisbare pen!

  • De blauwe uitwisbare pen – ik heb zelf deze, maar er zijn zoveel verschillende soorten, klik hier voor meer opties! Overigens zijn deze pennen in winkels zoals de Action wel wat goedkoper (wellicht heeft dat te maken met verzending etc.?!)

(3) Plakband, maar dan anders

Washi tape (wie kent het niet?!) gebruik ik niet voor de LUNA Familieplanner, maar wel voor downloadbare Ellen Mae Weekplanner. Je zou de washitape trouwens wel voor de LUNA Familieplanner kunnen gebruiken, maar ik doe dat dus zelf niet. Als je dat wel wilt, hier een tip: je kunt bijvoorbeeld verschillende kleuren washi tape als tabbladen gebruiken voor de familieplanner. Elke maand krijgt een eigen kleur. Je plakt de washitape aan de zijkant en zorgt dat het uitsteekt; zo kun je snel door naar een bepaalde maand. Zelf doe ik dat dus niet.

Wat ik wel doe, is de downloadbare Ellen Mae Weekplanner afdrukken en als poster plakken op de kamer van mijn oudste zoon. Hij zit sinds kort op school (aah, dropje) en activiteiten die daarmee te maken hebben, schrijf ik daar op. Oké, momenteel zitten we thuis, maar de schoolopdrachten en het schoolritme proberen we thuis in te voeren. Zei ik ‘proberen’? Zie trouwens het ‘hoogtepunt’ op Instagram, zodat je daar een beeld bij krijgt – het is dus de downloadbare weekplanner als poster met washi tape. Hier wat suggesties voor washi tape:

(4) Blijven plakken

Stickers gebruik ik dan wel weer voor mijn Luna Familieplanner. Ik gebruik effen gekleurde stickers – in de kleuren geel en oranje voor de verjaardagen van onze gezinsleden. Je kunt ook stickers gebruiken om bepaalde gebeurtenissen extra te laten opvallen. Gebruik stickers om samen met de kids naar een moment toe te leven. Ik heb in het begin vaak getwijfeld of Ellen Mae stickers moet maken. Door na te vragen kwam ik er achter dat de meerderheid daar niet op zit te wachten. Ook zie ik genoeg ander aanbod wat stickers betreft. Hier even wat suggesties:

  • Effen kleuren stickers (rond) – deze stickers zijn niet sexy als je er zo naar kijkt, maar in combinatie met de zwart/witte planners met patronen zijn ze echt leuk (trust me).
  • Effen kleuren stickers (ster) – wij gebruiken stickers met een vormpje. Ze steken ietwat uit, maar dat is niet erg. Zelf vind ik het niet nodig, maar voor de kid(s) is dat leuk.

Dagplanner Vandaag

Je hebt 4 tips gekregen als het gaat om handige dingetjes voor het plannen of voor mijn planners. Zoals beloofd, heb ik voor jou een cadeau. Ik heb een gratis dag planner. Ik plaats binnenkort een blog waarbij ik meer vertel waarom ik deze dagplanner heb gemaakt, hoe je het kunt gebruiken etc. Bestel deze planner – gratis – via onze webshop. Laat me weten wat je ervan vindt. Fijne dag vandaag!