De Luna Familieplanner 2021In deze blog laat ik je alles weten over de Luna Familieplanner 2021. Ik ben de uitgever van de Luna Familieplanner. Ik ben natuurlijk lyrisch (heel enthousiast) over deze planner. Ik zal proberen in om in deze review zo normaal en objectief mogelijk te schrijven over mijn familieplanner. Down to earth. En wie weet, misschien word je net zoals ik blij van deze planner!

Leuk ontwerp & duurzaam

Deze familieplanner is zwart wit. Het papier is niet super wit, want het papier is biotop papier. Het papier is gebroken wit, heeft een matte en elegante uitstraling. Het is chloorvrij en zeer milieuvriendelijk geproduceerd. De planner is niet alleen duurzaam qua papier, maar het productieproces is ook milieuvriendelijk. De planners zijn in Nederland gedrukt en zijn zo minder milieubelastend als je aan transport denkt, omdat onze eindgebruikers in Nederland en België zitten. Maar even terug naar het papier: een ander voordeel – voor mij echt belangrijk – is dat je er goed op kunt schrijven. Het schrijft zooooo lekker. Het papier schijnt trouwens ook niet door wanneer je erop hebt geschreven met pen, fineliner of stift, marker of markeerstift.

Van voorkant tot achterkant

Jaaroverzicht 2021 (Mi)Luna Familieplanner 2021De voorkant geeft al weer wat je kunt verwachten van deze planner: leuke lettertypen en unieke icoontjes. Later meer over de icoontjes. Als je de familieplanner openslaat, zie je meteen dat het ontwerp rust uitstraalt, maar ook vrolijk oogt. Op het eerste blad kun je je belangrijke gegevens kwijt. Voor mij onwijs handig, omdat we bijvoorbeeld onze nieuwe wifi-code daar kunnen opschrijven. Dat is niet het belangrijkste: je kunt ook de contactgegevens van je huisarts, tandarts, school etc. kwijt. Het is fijn om op 1 plek een heleboel informatie te hebben. Geen losse papiertjes op de koelkast etc. Op het volgend blad heb je het jaaroverzicht van 2021 en de schoolvakanties in Nederland én België.

Maandindeling

Stickers Goud en Luna Familieplanner 2021Volgens mij hebben we eindelijk echt een maandindeling gevonden die we vanaf nu elk jaar gaan toepassen. Ik schrijf eindelijk, want het eerste jaar hadden we het overzicht op 1 pagina. Het tweede jaar hadden we een rij voor je lijstjes op de eerste pagina en dus op 1,75 pagina over voor de hele een maandindeling. Nu heeft de ontwerper Alfredo Silva de ruimte voor extra lijstjes en notities geïntegreerd in de maandindeling. Door dit ontwerp zijn de weken mooi verdeeld over 2 pagina’s. We kregen als feedback dat het wel storend was dat er soms een week over 2 pagina’s liep. Ik vond het ook storend. Excuses. Gelukkig hadden we niet veel van die lange maanden in 2020 gehad. Anyway: dat probleem is voor de komende jaren opgelost!

Icoontjes & tekst

De icoontjes in de planner vind ik echt leuk. Ik denk dat het verschillende groepen mensen aanspreekt. Mannen, vrouwen maar ook kinderen. De icoontjes zijn simplistisch – in a good way – ik vind ze soms zelf komisch en leuke doordenkertjes. De ontwerper Alfredo Silva heeft er echt iets moois en speciaals van gemaakt. Je kunt de icoontjes inkleuren met stift of een kleurpotlood. Ik ben zelf niet zo van het inkleuren, maar heb het voor deze blog wel gedaan. Het is best leuk. Alfredo heeft niet alleen de icoontjes gemaakt. Zijn dichtkunst is fenomenaal. Het zijn pakkende teksten die sierlijk zijn vormgegeven: niet al te groot, je wordt wel aangetrokken om te lezen. De citaten zijn motiverend. De eerste in januari komt meteen goed binnen: ‘Zet je doelen op papier & je zinnen op je doelen’. Bam! Ga ervoor.

Extra’s

Na de maand december heb je een pagina met een jaaroverzicht 2022 met de feestdagen (zowel in Nederland als in België). Je krijgt er zelfs nog een mooi blad bij: een pagina waar je per maand al wat afspraken voor 2022 kunt opschrijven. Op de achterkant staan wat suggesties hoe je de familieplanner kunt in te vullen. Je kunt inderdaad in de eerste kolom gebruiken voor de namen. Je kunt dat ook openlaten en alleen de naam invullen als daar een activiteit aan gekoppeld is. Misschien zag je het al in de eerdere foto, maar ik heb de stickers ‘Goud’ gebruikt in de familieplanner. Deze stickers kun je niet alleen voor de planner gebruiken, maar daarover meer in een andere blog. Die blog komt hier te staan. Enfin, ik hoop dat je mijn review interessant vond. Heb je vragen en/of opmerkingen? Laat het weten. Veel liefs, Naomi

Wil je de Luna Familieplanner 2021 meteen bestellen? Klik dan hier