Na mijn vorige blog over de review van de Luna Familieplanner 2021 moest er natuurlijk ook een blog komen over de MiLuna Familieplanner 2021. Ik merk dat deze familieplanner echt een herintroductie nodig heeft bij het grote publiek. Een beetje gek, want deze familieplanner is net zoals de eerste planner – die van 2019 alweer – maar dan gestoken in een nieuw jasje. Ik zal nog een blog schrijven over de verschillen tussen de Luna 2021 en de MiLuna 2021. Die zal wel hier verschijnen. In deze blog schrijf ik verder alleen over de MiLuna Familieplanner 2021. Focus.

Terug naar …

Jaaroverzicht 2021 MiLuna Luna FamilieplannerIk kreeg van verschillende mensen een bericht dat ze terug wilde naar de eerste versie van onze familieplanner. De versie waarbij je op één pagina de ruimte hebt voor notities plus lijstjes en op de andere pagina een maandoverzicht. Ik moest erover nadenken: zal ik die wel of niet uitgeven? Uiteindelijk heb ik besloten om het te doen, omdat we zo ons assortiment uitbreiden. De MiLuna is goed te gebruiken als familieplanner. Voor 2 à 3 persoonshuishouden raad ik het aan. Ik gebruik de MiLuna Familieplanner niet als familieplanner, maar als een maxi kalender voor mezelf. Het is de maandplanner voor mijn bedrijf Ellen Mae. Ik koppel het aan mijn content kalender, zodat ik weet wanneer ik wat zou kunnen posten op sociale media. We hebben in de familieplanners zowel de Nederlandse en Belgische feestdagen en schoolvakanties opgenomen. Maar er blijven genoeg andere dagen die ook leuk zijn om er wat mee te doen op sociale media. Daarnaast zijn er andere deadlines en afspraken voor mijn werk die ik op die planner kan opschrijven. Denk aan de financiën, bijvoorbeeld de Belastingdienst (indienen en betalen etc.) en de te betalen facturen.

Van voren naar achter

De voorkant van de MiLuna 2021 is zwart en stoer. Er staan wat icoontjes op, om aan te geven dat je die terug zal zien in de rest van het ontwerp. Zoals ik eerder al schreef, kun je de MiLuna als familieplanner of maandkalender gebruiken. Ik leg h’m bij mijn bureau neer, plat op tafel. Je kunt het ook op eettafel leggen. De planner kun je zelfs ophangen aan het boorgaatje of aan een stuk touw. Als je de kalender openslaat, zie je een pagina met belangrijke gegevens staan. Daar heb ik ook wat bedrijfsinformatie opgeschreven. Er is genoeg ruimte om info op te schrijven: er zijn 4 kolommen met 9 rijen elk. Daarna volgt het jaaroverzicht van 2021 en de schoolvakanties.

Maandoverzicht MiLuna Familieplanner 2021Persoonlijk vind ik het ontwerp van Alfredo Silva helemaal af. Ik geniet ervan zoals die is. Maar ik heb het een en ander uitgeprobeerd, zodat je een leuk beeld krijgt van wat er allemaal mogelijk is. Ik heb gewerkt met een kleurpotlood, fineliner, markeerstiften, pen, potlood, vulpen…. Het maakt echt niet uit wat je gebruikt. Het papier blijft mooi. Zelf vind ik lichtere kleuren brush pennen wat beter passen dan donkere kleuren. Wat denk jij? Ik heb ook de stickers van Goud gebruikt. Even uitproberen, maar daar zal ik apart nog een blog over maken. Het papier van deze planner kan echt alles hebben. Het is biotop (duurzaam), het schijnt niet door en je kunt er echt lekker op schrijven. Niet alleen het papier is duurzaam, ook het productieproces. De planners zijn in Nederland gedrukt – dat scheelt weer in transport; het is minder milieubelastend.

Maandindeling

Elke maand heb je een pagina waar je 10 lijstjes kunt maken. Elk lijstje heeft weer 11 rijen. Er is genoeg ruimte voor al die 100 dingen die je wil opschrijven en wil afvinken. Check. Done. Afvinken geeft mij altijd een fijn gevoel haha. Je kunt trouwens elk lijstje labelen of beter gezegd een naam geven. En dan heb je de pagina met de hele maand. Dit is het belangrijkste. Echt, het is een mooi overzicht geworden. Ik houd van de maandindeling waarbij je de dagen van de week naast elkaar hebt. Zelf vind ik het prettiger om van links naar rechts te lezen in plaats van boven naar onderen wanneer ik de maand doorneem. De quotes – geschreven door Alfredo Silva – zijn pakkend en leuk vormgegeven. Alfredo zijn teksten zijn positief en motiverend. De naam van onze collectie is afgeleid van een van zijn teksten en ingekort tot: ‘Meer genieten is pas echt succes’.

Extra’s

Na de maand december heb je een jaaroverzicht 2022 met de feestdagen (zowel in Nederland als in België). Je krijgt nog een pagina waar je per maand al wat afspraken voor 2022 kunt opschrijven. De adviesprijs van de MiLuna 2021 is iets duurder dan de Luna 2021 om de volgende redenen: de MiLuna heeft een grotere zwarte ringband (spiraal of wire-o), heeft een diep zwarte voorkant, heeft ook een stevige achterkant én er zijn maar een beperkt aantal MiLuna’s gedrukt.

En, hoe ga jij de MiLuna Familieplanner 2021 gebruiken? Ik ben best benieuwd. Heb je h’m nog niet? Bestel je MiLuna Familieplanner 2021 meteen hier.