Ik krijg vaak de vraag wat het verschil is tussen de Luna familieplanner 2021 en de MiLuna familieplanner 2021. U vraagt, wij draaien. In deze blog neem ik je mee in de overeenkomsten en de verschillen tussen deze planners. We beginnen eerst met de overeenkomsten.

Beide planners zijn…

 1. Verschil Familieplanners MiLuna Luna 2021gezinsplanners of homeplanners: je kunt de Luna 2021 en de MiLuna 2021 gebruiken als familieplanner, gezinsagenda of familienotitiekalender. Noem maar op. Toen ik de planner ontwikkelde, was mijn focus echt het familie- of gezinsleven. Ik was op zoek naar een betere balans tussen ‘even niets’, werk, huishouden en allerlei sociale verplichtingen. Ik wilde meer rust, en het hebben van overzicht was de eerste stap.
 2. maandkalenders of maandplanners: ik wil niet steeds heen en weer bladeren om te zien hoe de weekenden zijn ingevuld. Ik wil meteen een maandoverzicht kunnen hebben. Zowel de Luna 2021 als de MiLuna 2021 geven je een mooi maandoverzicht. Bij Ellen Mae hebben we o.a. ook weekplanners. Deze zijn ongedateerd en je kunt die printen (printables weekplanners of weekkalenders). Downloads haal je in onze eigen webshop, maar de fysieke kalenders kun je o.a. bij Bol.com en Amazon.nl kopen.
 3. vol met positiviteit: al onze teksten zijn geschreven om je te inspireren en te motiveren. En deze planners hebben dezelfde quotes die je helpen met een positieve mindset. Onze citaten zijn soms kort en krachtig, laten je altijd nadenken en bezorgen je een glimlach.
 4. wandkalenders: je hangt de planners aan de muur als je in één oogopslag je maandoverzicht én notities wil zien. In beide planners kun je naast je geplande activiteiten ook je to do lijstjes opnemen.
 5. zwart-wit: de planners passen mooi in een zwart wit interieur, en ook in een kleurrijke omgeving. Eigenlijk passen de woorden wonen en plannen bij elkaar als je het over de Luna 2021 en de MiLuna 2021 hebt. Het is niet alleen een familieplanner of een kalender maar ook een heus woonaccessoire. De planner verdient een centrale plek in de keuken, woonkamer, hal, kantoor of op je tafel, dressoir – ideeën genoeg!

De andere 5 overeenkomsten

 1. Extra: beide planners hebben een pagina waar je allerlei belangrijke gegevens op kwijt kan. Denk aan handige telefoonnummers, adresgegevens en allergieën.
 2. Jaaroverzicht 1: ook vind je zowel in de Luna 2021 als de MiLuna 2021 een jaaroverzicht van 2021 met weeknummers, de schoolvakanties en feestdagen in Nederland en België.
 3. Jaaroverzicht 2: in de planners is het jaaroverzicht 2022 eveneens opgenomen. Hier staan de Nederlandse en Belgische feestdagen op.
 4. Vooruit plannen: de laatste pagina van beide planners is dezelfde pagina: een vel om vooruit te plannen. Afspraken in 2022 kun je hier alvast per maand op kwijt.
 5. Papier hier: de laatste overeenkomst is dat het papier aan de binnenkant van de planners ook hetzelfde soort papier is, namelijk biotop papier. Biotop papier heeft veel voordelen: het schijnt niet door, je kunt er lekker op schrijven en het is milieuvriendelijk.

Wat zijn de verschillen?

Natuurlijk zijn er ook essentiële verschillen tussen de Luna familieplanner 2021 en de MiLuna familieplanner 2021. Hier zijn de 5 belangrijkste verschillen op een rij.

 1. De voorkant: de voorkant van de Luna 2021 is wit, wat vrolijker en speelser wat de ‘look and feel’ aangaat. Er staan ook meer icoontjes op dan de MiLuna 2021. De MiLuna 2021 is zwart, wat stoerder en tikkeltje industrieel. De ringband van de Luna 2021 is grijs, smal en valt nauwelijks op. De ringband van de MiLuna 2021 is zwart en groter.
 2. Lijstjes: de Luna 2021 heeft ook plek voor lijstjes, maar een stuk minder. Gemiddeld genomen heeft elke maand ruimte voor 6 lijstjes met elk 7 regels. De Luna 2021 heeft dus niet apart een pagina voor lijstjes, de MiLuna 2021 wel. De lijstjes van de Luna 2021 zijn verwerkt in het maandoverzicht. De MiLuna 2021 heeft een hele pagina voor lijstjes. Elke maand heeft maar 10 lijstjes. En elk lijstje heeft weer 11 regels voor je ‘to do’ dingen. Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes.
 3. Maandoverzicht: als je de Luna 2021 openklapt dan is het meteen duidelijk. Dit is een maxi planner of kalender. Het maandoverzicht is verdeeld over 2 pagina’s. Op deze manier heb je veel schrijfruimte voor elke dag in de maand. De MiLuna 2021 heeft een maandoverzicht op 1 pagina. Je hebt dan ook minder ruimte voor je gezinsactiviteiten. Persoonlijk raad ik daarom de MiLuna familieplanner 2021 aan voor power koppels, verliefde stellen, jonge ouders met 1 kind à 2 kinderen. De MiLuna 2021 heeft 5 regels per dag. De Luna Familieplanner 2021 heeft 7 regels per dag. De regels van de Luna 2021 zijn wat groter.
 4. Ophangen of anders: zowel de Luna 2021 als de MiLuna 2021 zijn beide wandkalenders. De Luna 2021 moet je ophangen, maar de MiLuna 2021 hoef je niet op te hangen. Je kunt die ook op bureau of dressoir leggen bijvoorbeeld.
 5. Achterkant: beide planners hebben een stevige voorkant. De MiLuna 2021 heeft ook een stevige achterkant, omdat je het als een bureauplanner kunt gebruiken. Met zo een achterkant geniet de planner extra bescherming.

Wat kies jij?

Ik ben benieuwd welke familieplanner je kiest. Persoonlijk kies ik voor de Luna Familieplanner 2021 voor mijn afspraken m.b.t. huishouden en gezinsactiviteiten. De MiLuna Familieplanner 2021 gebruik ik voor mijn bedrijf Ellen Mae. Heb je vragen over de planners? Laat het weten, ik help graag.

Lieve groetjes,

Naomi

NB Wil je meer info over de planners? Dat kan. Lees de review over de Luna Familieplanner 2021 of de MiLuna Familieplanner 2021.

Bestellen?

 

Verschillen Maandkalender Maandplanner Luna Familieplanner 2021 MiLuna Familieplanner 2021
De belangrijkste verschillen tussen de Luna Familieplanner 2021 en de MiLuna Familieplanner 2021 Ellen Mae Gezinsplanner Maandplanner Homeplanner Familienotitiekalender