Op de website van Ellen Mae schrijf ik vaker berichten over balans, rust, structuur om de gebruikers van onze producten te informeren en te inspireren. Deze keer heb ik een blog speciaal voor werkgevers en managers geschreven. Ben je werknemer of misschien zzp’er dan kun je deze blog ook lezen. Voor jou zit er zeker iets waardevols bij.

werk prive balans

Werk-privé balans

Ben jij een werkgever die ook een rol voor zichzelf ziet bij de juiste werk-privé balans van je werknemers? De enige persoon die echt kan aangeven of die balans verstoord is, is de werknemer zelf. Toch zul je als werkgever niet moeten afwachten op het moment dat de werknemer aangeeft dat het niet goed gaat. Bij een burn-out is de grens al ruimschoots overschreden en de werknemer is de dupe. Ook de werkgever heeft ineens ‘een probleem’. Hij of zij kan niet meer rekenen op die ene collega. Het is de werkgever zijn of haar verantwoordelijkheid om samen met de werknemer na te gaan wat de juiste ‘workload’ is. In hoeverre vindt je werknemer dat zijn of haar werk nog een match is met zijn of haar privéleven? Vormt het nog een mooi geheel? Hoe kun je dat als werkgever te weten komen?

Veilige werkplek

Een simpele, maar wel een frequente ‘hoe gaat het?’ en momenten om serieus verder bij te praten, vormen de eerste stappen. Zowel individueel als in teamverband is een veilige werkomgeving belangrijk. En dan bedoel ik niet zozeer Arbo technisch, maar een plek waar er vertrouwen heerst. Mensen groeien en bloeien als er een juiste mix is van werkdruk en ontspanning. In een gezonde relatie tussen werkgever en werknemer kun je dit soort zaken bespreken. Vertrouwen is echt essentieel. Het is fijn voor je werknemer als die goed in z’n of haar vel zit, maar ook voor jou als werkgever. Jij bent dolblij met een gelukkige werknemer. Ziektecijfers die dalen, werknemers die met plezier hun werk doen, afdelingen die efficiënter en effectiever werken etc. Dit zijn slechts enkel voorbeelden; is efficiënter werken misschien een van jouw doelstellingen? Geef daarin het voorbeeld en werk in vertrouwen eraan met jouw team(s). Ik help graag mee aan die doelstellingen.

Meer genieten is pas echt succes

Ik lanceer elk jaar planners. Gun je collega’s een leuke maandplanner waar ze thuis met papier en pen een planning kunt maken op de toffe (maxi) kalenders van Ellen Mae. Als werkgever kun je zo je werknemers helpen om de juiste balans tussen hun baan en hun vrije tijd te behouden of te herstellen. Balans… of beter gezegd: je kunt je collega’s helpen met het vinden van een uitstekende match! Ben je geïnteresseerd in een onze planners of kalenders voor je kerstpakket? Je kunt via de webshop bestellen of contact met mij opnemen voor o.a. bulkkortingen. Lieve groet, Naomi Rustenberg