Woonkamer - Ons huis en ons leven; gratis online workshop en IKEA winactie
Mamabudget

Richt je woonkamer in met deze 5 budget tips

Wil jij je woonkamer inrichten of restylen? Ik vind dat een woonkamer gezelligheid en warmte moet uitstralen. En wat die woorden precies inhouden, hangt af van je eigen smaak. Soms heb je ook rekening te houden met andere factoren. In mijn geval: we hebben een kleine woonkamer en het werd helemaal wit opgeleverd – gelukkig. En niet geheel onbelangrijk: het is een huurhuis. Ik wilde zo min als mogelijk investeren, maar wilde wel het maximale knusse gevoel.

Van tevoren heb ik een moodboard voor de living gemaakt. Zo wist ik wat ik wilde hebben (en ik zag dat ze het zo aanpakken bij Weer verliefd op je huis). Ik houd van natuurlijke materialen, ik houd van wit, beige en een gelige zandkleur.

Het is altijd slim om te kijken of je tweedekans (tweedehands) of vintage spullen kunt aanschaffen. Via Marktplaats kun je heel wat vinden of bij je plaatselijke tweedehandswinkel. In Spanje kun je gebruik maken van Wallapop.

1. Wonen met Groen

Haal goedkoop plantjes in huis voor je huiskamer. Denk bijvoorbeeld aan een cactus. Misschien kun je zelf wel een stekje krijgen van een kennis of de buren. Vroeger overleefde het groen bij mij het nooit. Ik heb nog steeds geen groene vingers (hallo, ik ben geen Hulk!) maar ik waardeer planten steeds meer. Daardoor ben ik ook beter voor ze gaan zorgen. Plantjes geven kleur, passen overal bij, houden de boel levendig en zijn goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Ik zeg: ‘haal een Aloë Vera in huis.’

2. Spiegeltje aan de wand

Ik heb me ooit laten vertellen dat in kleine ruimtes het handig is om een spiegel op te hangen. Wij hebben een kleine woonkamer. Ik vind spiegels handig en mooi. Overigens hoeven spiegels geen dure eyecatcher te zijn. Met spiegels kun je ook pronken, en iedereen kan even kijken hoe zij er zelf uitzien (in het geval van vergeetachtigheid).

3. Lijst ’t in

Leuk als je een echte Van Gogh in huis hebt. Voor de minder bedeelden: eigen familiekiekjes in fotolijsten zijn super. Er zijn genoeg (online) plekken waar je die goed ‘en goedkoop kunt afdrukken. Ik ben zelf trouwens ook dol op Canva.com voor illustraties. Genoeg gratis en kwalitatief goede afbeeldingen die je kunt gebruiken. Foto’s kun je ook laten afdrukken via Albelli.

4. Warm en Knus in de woonkamer

Dekens en kussens voor op de bank in de woonkamer kun je zelf maken met bijvoorbeeld een naaimachine. Ik moet meteen eerlijk zijn. Ik heb een naaimachine van mijn moeder gekregen maar nog niet gebruikt. De dekens en kussens heb ik gekocht (in de aanbieding).

5. Zelf je woonkamer verven

Ik zag er enorm tegen op, maar ik heb het uiteindelijk toch gedaan. En, wat was ik er blij mee. Ik heb twee muren in de woonkamer zelf geverfd. Door te verven kan je een groot deel van je woonkamer inrichten. Echt, YouTube is je vriend en leer zo zelf te verven als een schilder.

Heb je zelf nog een tip? Laat het even weten via een berichtje. Ik ben dol op budget- en bespaartips!

Dit vind je misschien ook leuk...