Leven in Spanje uitgaven, zoals boodschappen
Leven in Spanje

Boodschappen in Spanje, supermarkt review

Mensen die mijn blog via Google vinden willen maar al te graag weten hoe de prijzen in Spanje zijn, waar ze goedkoop boodschappen kunnen halen en voordelig kunnen shoppen. Bij welke supermarkt kun je het beste winkelen? Hier lees je onze ervaringen en tips, zodat je ook betaalbaar boodschappen kunt halen in Spanje.

Ja, de prijzen in Spanje zijn doorgaans beter dan in Nederland, maar let op. In de gemiddelde supermarkt in Spanje vind je niet meteen wat je ook in Nederland zou vinden. Hagelslag vind je hier niet in de supermarkt. Of soms is de prijs van bepaalde producten in Spanje schrikbarend hoog als je het vergelijkt met andere producten in Nederland. Misschien vind je wel hagelslag als je in een Nederlands dorp in Spanje woont. Dan nog denk ik dat je in een Nederlandse toko toch veel meer betaalt voor zoiets vergeleken met Nederland. Ook het aanbod van broodsalades en reeds bereide maaltijdsalades is minimaal. Is dat erg? Nee, ik begin het steeds minder te missen. Vooral als je beseft hoe ongezond bewerkt voedsel kan zijn. Ik vind het hier in Spanje leuker en betaalbaarder om uitgebreid te koken of uiteten te gaan.

Supermarktketens in Spanje

Waar kun je het beste boodschappen halen in Spanje? Je moet het vooral doen met de winkels bij jou in de buurt. Wij halen op verschillende plekken onze boodschappen (met de auto). Toen we pas naar Spanje verhuisden was Carrefour favoriet. Dat was te lopen, maar Spanje is niet plat. Als je de hellingproef lopend moet doorstaan met boodschappentassen in beide handen is dat zeker geen pretje. Nu slaan we bij de Carrefour pas veel in als het weer aanbiedingen regent. Ze hebben ook een aantrekkelijk spaarprogramma voor vaste klanten.

We gaan nu vaker naar Lidl om boodschappen te halen. Lidl is voor ons een fijne plek, zowel online als offline. Online kun je geen boodschappen halen, maar wel andere spullen (bijvoorbeeld degelijke huishoudelijke apparaten) voor in en rondom het huis. Supermarkt Aldi, en overigens ook Dia slaan we over. Het aanbod wisselt te vaak of de winkel is te klein etc. Onze ‘nieuwe’ topper is toch wel de Mercadona (oké, al geruime tijd). Geen fancy keten, maar wel een grote supermarkt met . Het aanbod is nagenoeg altijd hetzelfde. Geen aanbiedingen of spontane marketing verrassingen, maar wel goede prijzen. Ik vind het een superwinkel als het gaat om betaalbare verse producten, schoonmaakmiddelen en bepaalde verzorgingsproducten (ik ben blij met hun lotion en badgel voor kinderen van het merk Deliplus). Zoals ik al eerder schreef, verwacht geen ruim aanbod. Het is wel een overzichtelijk aanbod. Het huismerk Hacendado van Mercadona vind ik bijvoorbeeld van zoveel betere kwaliteit dan het huismerk van Carrefour.

Vergelijking supermarkt Spanje en Nederland

Even een snelle vergelijking van producten tussen Mercadona in Spanje en AH in Nederland:

Ik houd van zonnebloempitten (naturel, onbewerkt) om in salades te doen of gewoon als tussendoortje. Overigens vind ik het ook heerlijk in zelfgebakken cakes en brood. In Spanje betaal je 1,20 euro voor een zakje van 200 gram. In Nederland betaal je 2,49 euro voor 95 gram. En dan hebben we het niet eens over de bio versie van zonnebloempitten.

Wellicht kun je nog goedkoper zonnebloempitten kopen als je die op de lokale markt in Spanje koopt. Manlief doet doorgaans de boodschappen hier, hij vindt het echt een waar genot. Ik houd er gewoon niet van. Dat was in Nederland ook zo voor ons hoor. Nothing new. Wat ik in Spanje wel meer kan waarderen is dat de prijs per eenheid vermeld wordt. Zo heb je in één oogopslag door wat je daadwerkelijk betaalt, of dat een product goedkoper is dan een ander product. Als je geen rekenwonder bent, is het fijn om meteen dit soort cijfers te zien.

Een andere tip is om een beetje af te kijken wat andere mensen in hun boodschappenmandje te gooien. Ik was nogal geneigd om de ultra langwerpige Nederlandse komkommers (verpakt in plastic) in mijn winkelmandje te gooien. Je ziet iets dat je herkent, het kost een euro, en je denkt er niet teveel over na. De minder sexy Spaanse komkommers (klein, geen mooie gladde buitenkant) keurde ik geen blik waardig totdat ik zag dat andere mensen die wel in hun mandje stopten. Het zijn heerlijke komkommers kan ik je vertellen. De Hollandse komkommers zijn bijna even duur als in Nederland!

Zijn er nog meer supermarktenketens in Spanje waar je boodschappen kunt halen? Natuurlijk zijn er nog meer supermarktketens in Spanje zoals Cash Fresh of Codi. Ga op ontdekking uit, probeer andere dingen uit.

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...