Waarom is een kalender of familieplanner zo een goed cadeau
Plannen

Waarom is een kalender of familieplanner zo een goed cadeau?

Toen Luuk en ik trouwden – eind 2011 – kregen we van een ander pasgetrouwd stel een familieplanner cadeau. Qua stijl niet echt ons ding, maar het had wel interessante weetjes. Het was een planner met tips over groenten en fruit. Zo leerden we dat je bepaalde groenten en fruit (zoals tomaten) liever buiten de koelkast kon bewaren. Thuis als jonkies hadden we blijkbaar niet goed opgelet.

De familieplanner was trouwens een weekplanner. Zoals je misschien nog weet, merkten we door de jaartjes heen dat we een maandkalender overzichtelijker vinden. Maar dat is niet het punt dat ik nu wil maken. Ik wil het eigenlijk hebben over een verrassend en origineel cadeau: een familieplanner. We hebben er zelf echt veel aan gehad en ik zou iedereen aanbevelen om een keer een kalender cadeau te geven.

Een leuk cadeau

Voor welke gelegenheden zou je een familieplanner kunnen geven en waarom? Oké, voorbeeld 1 is al gegeven: een bruiloft of een verlovingsfeestje is een mooie gelegenheid. Voor ons was deze ceremonie – de bruiloft – toch een officiële start voor ons en ons gezin. Lekker burgerlijk. Maar een familieplanner is ook geschikt als een babyshowercadeau of als een kraamcadeau.

Als het weer Valentijn is – geef een kalender met een lief kaartje erbij. Ik geef je hier even een gratis tekstje: “Lieverd alsjeblieft, voor Valentijn, laten we goed plannen, want ik wil elke dag bij jou zijn.” Zoiets.

De familieplanner kan een fijne Moederdag- of Vaderdagscadeau zijn. Een mama vergeet weleens iets en zij kan wel een goed hulpmiddel gebruiken. Slaap én een goede planner?! En papa’s hebben zeker hulp nodig: papa’s raken steeds meer en meer – denk ik – betrokken bij het reilen en zeilen van de gezinsactiviteiten. Alleen maar goed.

Even tussendoor: lees hier waarom mensen zeggen dat een familieplanner handig.

Genoeg momenten

Eind van het jaar merk ik dat mensen de familieplanner als verjaardagscadeau geven of aangeven dat ze dit graag ontvangen. Tip: schrijf de familieplanner op je wensenlijstje. Sinterklaas en kerst zijn natuurlijk ook de dagen waarbij er flink wat planners worden gegeven. Maar er zijn genoeg andere momenten zoals bij de introductie van een nieuw schooljaar (#backtoschool) of bij een verhuizing (#housewarming).

Wanneer kinderen naar de basisschool gaan, is er vaak meer behoefte om een familieplanner te kopen. Wij hadden die behoefte al wat eerder. Ik merk dat vooral bij een verhuizing de extra pagina van de planner waarbij je wat gegevens voor de familie kunt opschrijven zo handig is. Van de nieuwe huisarts, tandarts tot de nieuwe wificode.

Bestel h’m

Uiteraard prijs ik graag de Luna Familieplanner aan. Een planner helpt je om je rustmomenten te bewaken, voor jezelf maar ook voor je gezin. Gun je een ander meer rust en overzicht, dan geef je een kalender of familieplanner als kado. Een perfect cadeau.

Bestel de LUNA Familieplanner 2023 via de uitgever (altijd gratis verzending)

Bestel de LUNA Familieplanner 2023 via Bol.com

Heb je een opmerking of opmerking? Stuur me een bericht.

Op deze momenten geef je de LUNA Familieplanner cadeau:

 • Verlovingsfeestje
 • Bruiloft
 • Babyshower
 • Kraamfeestje
 • Valentijn
 • Verjaardag
 • Sint
 • Kerst
 • Nieuw schooljaar
 • Verhuizing / Nieuwe woning
 • Moederdag
 • Vaderdag

Vond je deze blog leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel de blog of bestel online via mijn affiliatie links. Ik krijg een kleine vergoeding en jij betaalt daar niets extra's voor, nada! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...