10 redenen waarom je een familieplanner nodig hebt
LUNA Familieplanner

10 redenen waarom je een familieplanner nodig hebt

Ik vroeg via Facebook en Instagram waarom mensen mijn planners, die overzicht geven, zouden willen winnen. Het was zo interessant om de reacties te lezen. Eerlijke en herkenbare berichten werden gedeeld. Herkenbaar? Ja zeker, ik heb de Luna familieplanner bedacht, omdat ik tegen dezelfde dingen aanliep! Zwangerschapsdementie of vergeetachtigheid na de zwangerschap is a real thing! Dan is het ook extra leuk om een familieplanner voor je babyshower of om als kraamcadeau te krijgen.

Er zijn nog andere gelegenheden om een familieplanner te geven of te krijgen. In deze blog kun je daar meer over lezen. Ik heb hier 10 uitspraken opgesomd, waarbij de eerste 7 zeker gebaseerd zijn op de reacties op onze sociale media kanalen. Het zijn allemaal redenen om na te denken over de eventuele aanschaf van een gezinskalender. Dit hieronder is even een overzicht wat we op de verschillende kanalen tegenkwamen.

10 redenen voor een familieplanner

 1. We willen meer overzicht in onze familieactiviteiten;
 2. We gebruiken normaliter een gewone kalender, maar een familieplanner heeft per persoon ruimte;
 3. Mijn planning zit in mijn hoofd, maar daardoor gaat het soms goed mis;
 4. Een beter georganiseerd gezinsleven willen we;
 5. Ik wil minder irritatie en frustratie in mijn relatie over afspraken (lees: geen ruzie met je lief over dit soort zaken);
 6. Het moet direct helder zijn voor ons wie wat doet of moet doen;
 7. Een fysiek exemplaar willen we gebruiken (in plaats van steeds op onze mobiele telefoons te kijken);
 8. We willen niet hier, daar en overal briefjes op de koelkast, maar alles neerpennen in één planner;
 9. We geven de planner een centrale plek in huis, zodat we alles snel kunnen opschrijven;
 10. Samen met onze kinderen willen we de familieplanner gebruiken om de nachtjes af te tellen (totdat ze bijvoorbeeld bij oma en opa mogen logeren).

Belangrijke woorden

Er zijn een aantal kernwoorden die terug blijven komen in de reacties:

 1. Overzicht – voor iedereen in het gezin, van klein tot groot!
 2. Balans – is elk weekend volgepropt met afspraken of is er ook een weekendje ‘niks’?
 3. Organiseren – is er ruimte in je planning voor flexibiliteit, voor de dingen die minder goed te plannen zijn?

Overzicht

Overzicht, balans en organiseren zie ik als de sleutelwoorden voor rust in het gezin. Geloof me maar, partnerlief en ik zijn geen geboren planners. Juist daarom helpen de juiste tools om overzicht te hebben en te houden. Een familieplanner is een goed middel om daar te komen. Balans is echt sleutelwoord voor ons; aan de ene kant plan je het e.e.a. in maar je houdt aan de andere kant ruimte over voor ad hoc dingen.. Geloof me maar, door de kleintjes leren we wat flexibiliteit inhoudt! Laat weten of jij nog redenen hebt waarom een familieplanner nodig is en hoe je samen met je gezin een planner gebruikt. Stuur me een berichtje. Alvast bedankt en veel liefs!

Bestel de Luna Familieplanner

Bestel de LUNA Familieplanner 2023 via de uitgever (altijd gratis verzending)

Bestel de LUNA Familieplanner 2023 via Bol.com

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...