Verhuizen naar Spanje met kinderen of een stedentrip naar Sevilla
Jongens!

Stedentrip naar Sevilla

Denk je na over een stedentrip naar Sevilla? Overweeg dan om in het voorjaar of najaar naar Sevilla te komen. In deze video heb ik 10 leuke gezinsvriendelijke op een rij gezet. Ik ben van plan om nog meer videos te maken, want er is zoveel interessante info te delen over deze prachtige stad in Zuid-Spanje. Ik wilde overigens eerst een voice-over doen, maar door de aanhoudende griep is het er niet van gekomen! Hopelijk lukt dat wel voor de komende videos. Je kunt de video hieronder bekijken, maar daaronder heb ik ook gewoon een tekst met de leuke activiteiten die je kunt ondernemen.

Oh ja, nog iets over mezelf: ik ben Naomi Rustenberg en ik verhuisd naar Spanje met mijn gezin. Mijn blogs hierover vind je op www.sevillawithkids.com. Voor de verhuizing met de kids kwamen we geregeld in Spanje, met name Sevilla om vakantie te vieren. Verhuizen naar Spanje met kinderen is niet voor iedereen weggelegd en dat is helemaal niet erg. Een citytrip is ook heel bijzonder. Ik zeg: ‘doen’.

10 leuke stedentrip activiteiten in de prachtige stad Sevilla

Hier vind je 10 leuke gezinsvriendelijke activiteiten in de prachtige stad Sevilla. Gezinsvriendelijk, want deze blog gaat over een stedentrip in Sevilla met kinderen!

Bezoek Sevilla in het voorjaar of najaar: in de zomer is het echt te heet, namelijk de heetste plek in Europa. Op een hete dag bieden de straatjes in de binnenstad ook wat verkoeling. Een goed moment om souvenirtjes in te slaan. Provincie Sevilla heeft zoveel meer te bieden dan alleen de stad Sevilla, maar in de stad valt er nog genoeg te beleven.

(1) Plaza de españa + Park María luisa

Plaza de España is een van de bekendste pleinen in Sevilla.

  • Het is een onwijs mooi plein
  • Je vindt er gratis een bellenblaas shows
  • Er zijn ook gratis mini Flamenco Shows
  • Je kunt er bootje varen

Deze plaza is gebouwd voor de wereldexpo van 1929.

Plaza de España is ook de standplaats voor de paarden en de koetsen. Let op: het is echt geen goedkoop ritje, maar wel leuk om te doen.

Vanaf plaza de España loop je makkelijk & snel naar María Luisa Park. María Luisa Park is prachtig om te zien, heeft speeltuinen én plek om te picknicken + te wandelen

(2) Guadalquivir

Langs het water op de brede boulevard genieten. Een echte aanrader is een boottocht op de Guadalquivir. Verken zo op het water de stad Sevilla, terwijl de beentjes uitrusten. NB Tickets kun je online bestellen.

(3) Tapas en nog eens tapas

Neem de tijd om lekker te eten in Sevilla. Let op, lunchen hier in Spanje is geen broodje kaas, maar lekker warm eten. Dit gebeurt tussen 14:00 – 16:00 uur. Vergeet deze tijdstippen niet, want de restaurants openen pas weer om 20.00 uur.

Je kunt verschillende kleine hapjes uitproberen, ook voor kids is het vast een succes!

(4) Metro Parasol (Plaza de la Encarnación)

Hier kun je genieten van een fantastisch mooi uitzicht… Dit modern bouw- en kunstwerk midden in het oude deel van Spanje wordt ook wel ‘Setas de Sevilla’ genoemd. Geniet van het uitzicht, de markt en restaurantjes hier. NB Tickets om van het uitzicht te genieten bestel je online.

Je vindt hier ook een Antiquarium, een archeologisch museum.

(5) Isla MágicA of Aquopolis Sevilla

Kom je toch naar Sevilla in de zomer? Dan moet je echt naar een waterpark!

(6) Kathedraal van Sevilla en Giralda

De Kathedraal van Sevilla is het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. De Giralda, ooit de hoogste minaret ter wereld werd de hoge klokkentoren van de kathedraal. bestel de tickets online en voorkom wachtrijen van hier tot Tokyo

(7) Real Alcázar

Het Real alcazar oftewel Het Koninklijk Paleis heeft een rijke geschiedenis en de mooiste tuinen. Geniet als gezin van kunst, cultuur en de natuur #mustsee #mustdo Bestel de tickets online!

(8) Torre del oro

De Torre del oro en uitkijktoren over de Guidalquivir en het Maritiem museum.

(9) Bus Tour in Sevilla: hop on, hop off

Touren met de bus biedt een aantal voordelen:

  • veel plaatsen om uit en in te stappen
  • makkelijke manier om de stad te
  • verkennen zonder veel te lopen

NB Tickets kun je online bestellen

(10) Acuario de Sevilla

Het Aquarium is voor jong en oud leuk, een must do op een warme dag. NB Tickets kun je online bestellen

Laat me weten wat je van de video vindt. Als je feedback, tips, klachten, complimenten etc. hebt over het filmpje Stedentrip naar Sevilla… stuur me een berichtje. Ik vind het fijn! Ik heb hier trouwens tips over vakantie vieren met kleine kids. Veel (lees)plezier.

Extra interessante info voor je citytrip!

Als je de video op YouTube bekijkt, kun je je meteen abonneren op mijn kanaal daar.

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...