vakantie tips om dat vakantiegevoel te behouden
MamaBudget.nl

Vakantie vieren met kleine kids

Deze blog schreef ik eerder, voor de zomervakantie in 2020! In 2021 vierden we vakantie in Spanje en in 2022 weer in Nederland én in Suriname, net zoals Sem & Jazz). 

Ook in Nederland is het binnenkort vakantie. Laat de grote zomer schoolvakantie maar beginnen! Als je optimaal wil genieten van je vakantie met kinderen, dan moet je deze blog lezen. Ik heb een ‘to do’ lijstje gemaakt van activiteiten die ik graag met mijn jongens wil ondernemen.

We gaan naar wat kinderboerderijen, een dierentuin en wat (indoor) speeltuinen. Ik vraag altijd aan de kinderen wat ze graag zouden willen doen, maar we als ouders kunnen hun natuurlijk ook ervaringen meegeven waar ze zelf niet op gekomen zijn. Als je erover nadenkt, kun je zoveel doen met de kinderen in de vakantie in Nederland. Blijf je in Nederland of ga je toch de grens over? Deze tips zijn voor de thuisblijvers en reizigers handig!

Terwijl ik wat afspraken aan het inplannen ben, denk ik aan de tips die ik mezelf geef. Het klinkt misschien suf, maar ik spreek mezelf erop aan om rekening te houden met allerlei factoren. Ik deel mijn tips natuurlijk met alle liefde met je. Ik hoop dat je het helpt om het maximale uit je zomervakantie te halen.

1.   Plan niet te veel op een dag

Het liefst plan ik alles achter elkaar. Als ik alles in een dag kan proppen, doe ik dat graag. Misschien in de hoop dat ik de volgende dag ‘niets’ hoef te doen. Maar dat werkt niet, en al helemaal niet met kinderen.

Ik wil mezelf en mijn gezin de kans geven om alle (leuke) indrukken te kunnen verwerken. Daarom kies ik er bewust voor om op een dag maar één hoofdactiviteit te hebben. Pfff, ik wil niet van afspraak naar afspraak rennen – ook al zijn het allemaal fijne activiteiten. En op sommige dagen staat helemaal niets gepland.

2.   Wissel wat activiteiten af

We hebben een lijstje gemaakt van de leuke dingen die we willen doen. De blog van Serenitheory over een vision board maken met je kinderen inspireerde me. Ik probeer wat dagen vrij te houden voor rust en/of de spontane dingen, bijvoorbeeld uitjes die afhankelijk zijn van het weer.

En weer andere activiteiten moeten strak worden gepland, maar dan dus niet achter elkaar. Creëer balans en geniet ervan is mijn motto geworden. Daarbij is wat voorwerk of voorbereiding nodig. Er zijn genoeg blogs over allerlei (gratis) uitjes waar je ook bent in de wereld. Hier even wat opties voor Nederland:

Welke uitjes gaan jullie doen?

3.   Denk aan kleding en bagage

Vroeger nam ik zo min als mogelijk mee tijdens een uitje. Ik had echt een ‘ik-zie-wel’ houding. Wat je niet meeneemt, kun je ook niet kwijtraken. Ik vond het al heel wat als ik een paraplu mee had. Mijn motto toen: je overleeft het wel. Totdat ik moeder werd. Als een pakezel kon ik me verplaatsen van A naar B.

Ik nam echt alles mee, niet voor mezelf natuurlijk, maar voor m’n kind. Gelukkig heb ik het licht gezien bij kind nummer 2. Ik neem mee wat ik nodig heb. De hele kledingkast hoeft niet mee: wel altijd een extra kledingsetje, wat te eten en te drinken voor de kids (nu zijn ze ouder en neem geen extra kleding mee, wel eten en iets ter vermaak). Ha, can’t help it.

Als je gaat vliegen, raad ik aan mee te nemen wat je echt nodig hebt. Kijk ook naar de kilo’s, want je moet er natuurlijk meer voor betalen als je ’too much’ bij je hebt. Bij citytrips heb je misschien geen koffer nodig. Een trolley kan dan volstaan. Bij lange vluchten heb ik in één handbagage altijd speelgoed, (kleur)boeken en kleurpotloden, snacks en een ander kledingsetje mee. Die tas mag absoluut niet in het ruim!

4.   Laad ook zelf op

De eerste tips zijn vooral gericht op het gezin of het gezinsleven. Maar deze laatste tip is echt voor onszelf. Neem tijd voor jezelf, neem de tijd om op te laden. Ik ben er slecht in, maar het is belangrijk. Het is nodig. Serieus. Een opgeladen ouder is een betere ouder. Ach, ik kan alleen voor mezelf spreken. Fijne vakantie allemaal.

Hartstikke handig als je in Nederland blijft. Op die manier kun je goed de leuke activiteiten of uitjes bijhouden. Doe je niet aan staycation? Op de familieplanner kun je opschrijven wanneer je vertrekt. Zo betrek je de kinderen op een ontspannen manier.

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...