Slowcooker gerechten in Spanje slow cooker
Gezin Plannen Werk-privébalans

Bijna 100 slowcooker gerechten

Ik heb altijd wel een droom of verlangen gehad om zelf een slowcooker boek te schrijven en uit te brengen. Niet omdat ik zo van koken houd. Nee, dat niet. Ik houd wel van lekker eten en ik vind het ook fijn als mijn gezin geniet van mijn eten. Ik houd ook enorm van gemak, de slow cooker of slowcooker biedt dat. Zojuist heb ik het gecheckt, ik heb al bijna in 10 verschillende blogs op mijn website over dit kookapparaat geschreven. Ik ben dus echt een fan en de slow cooker is echt mijn keukenmaatje. En ik heb eindelijk kookboek gevonden met lekkere wereldgerechten, zo eentje die ik zelf had willen maken.

De voordelen van een slowcooker

En, waarom vraag je je misschien af: Naomi, waarom houd je zo van je slowcooker? Ja, allereerst het gemak van deze keukenhulp, want je stopt een paar uur van tevoren alles in één keer in de slow cooker en je bent klaar. Kruiden, groenten en vlees stop je zo in deze elektrische pot. Je eten wordt langzaam goed heet, het vlees wordt lekker mals en je hoeft niet bang te zijn dat je je eten aanbrandt. Tomaten hoef je bijvoorbeeld niet eens fijn te snijden, die doe je zo in de slow cooker. Een slow cooker bespaart je echt tijd. Vooral in Nederland vond ik het fijn toen ons leven er echt wat hectischer uitzag.

Vlak voordat ik naar het werk ging deed ik de slowcooker aan. Na het werk moest ik nog mijn kind(eren) ophalen bij het kinderdagverblijf om vliegensvlug thuis te zijn om te kunnen eten. Ik werd er altijd chagrijnig van om na een lange werkdag nog een hele poos in de keuken te moeten staan. Met een slow cooker is dat niet het geval, omdat het eten al lekker warm is wanneer je thuiskomt. Dat is echt zo een tijdbespaarder. En, wanneer je thuiskomt na een lange werkdag dan begroet de geur in de keuken je. Welkom thuis.

Ook als ik een “mamadag” had, vond ik het fijn om de meeste tijd met mijn kids te besteden en niet de hele tijd in de keuken te hoeven staan. De slowcooker had een veilige plek op het aanrecht waar de kinderen helemaal niet bij konden komen. Nu in Spanje hebben we vaker mensen over de vloer. Ik vind het dan ook fijn om de slowcooker te gebruiken als we een grote groep eters hebben en ik niet de hele tijd in de keuken wil staan. Zo heb ik meer tijd voor mijn gasten en dat geeft me rust en het is gezelliger.

Ik heb mijn slow cooker niet aangeschaft, omdat het zo geld besparend zou zijn, maar dat zou ook een goede reden zijn om een slow cooker te overwegen. Je verbruikt minder stroom of elektriciteit dan wanneer je gewoon zou koken op een kookplaat (heb ik me later vertellen). En als je vaker zelf – makkelijk, heerlijk en gezond – kookt, hoef je minder vaak uiteten te gaan of eten af te halen. Nu ik in Spanje woon, heb ik ook de slow cooker kunnen gebruiken om bijvoorbeeld druivensap te maken. Oké, dat was een experiment dat gelukkig goed gelukt was. Er kan niet veel fout gaan als je een slow cooker gebruikt.

Slowcooker recepten

Je kunt wel stellen dat ik al wat ervaring heb met de slow cooker, maar toch werd ik enorm verrast door het kookboek van Joyce van de Pas. Haar slowcooker e-books zijn zo een mooie verrijking voor de beginnende slow cooker kok en voor de slow cooker chef. Ik wist echt niet dat je zoveel verschillende (soorten) gerechten kon maken met de slowcooker. Joyce haar eerste kookboek zorgde er al voor dat mijn mond open viel: je vindt maar liefst 60 gerechten die je in je slow cooker kunt maken. Wauw, maar ze krijgt het ook voor elkaar om meer dan 30 gerechten toe te voegen in kookboek deel 2. Je hebt met haar slow cooker kennis bijna 100 gerechten als je haar e-books downloadt.

En weet je, het scheelt ook weer zoveel tijd als je van tevoren nadenkt wat je de komende week wil eten. Je bladert door de digitale boeken en kunt zo je planning maken (ook qua boodschappen).

Ik had niet verwacht, zo ten positieve, verrast te worden door deze (digitale) kookboeken van Mama’s at Work. De recepten zijn makkelijk en snel. De ingrediënten kun je makkelijk in de supermarkt halen. De slow cooker houdt ook de mineralen en vitaminen vast van het eten: lekker en gezond dus! Ik weet nu eigenlijk niet of mijn eigen slow cooker boek er ooit gaat komen. Deze twee e-books bij elkaar zijn zo volledig en hebben meer verschillende (wereld)gerechten bij elkaar dan ik zelf bedacht zou hebben. Ook twijfel ik of ik mijn broodmachine nog moet houden, want de slow cooker kun je (blijkbaar) eveneens gebruiken als broodmachine! Ich habe das nicht gewusst.

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...