Voorkom cadeaustress lijst van cadeaus voor een 6-jarige jongen
Jongens!

Geen cadeaustress: cadeaus voor 6-jarige jongens

Weer een mijlpaal voor mij. Ik ben nu al 6 jaar moeder. Kom maar op met de cadeaus. Hang de slingers maar op. Dankbaar dat we al zes jaar – de gelukkige – ouders van onze oudste zoon mogen zijn. Verjaardagfeestjes thuis houden we eerlijk gezegd vaak zo klein mogelijk. Zo bewaren de rust en het overzicht. Dit jaar wilden we het anders doen voor onze oudste. 6 is een bijzondere leeftijd, hij gaat nu een andere fase van zijn leven in.

We besloten een verjaardagfeestweek voor hem te organiseren. Thuis hingen we o.a. de stoffen vlaggenlijn op en bakten we zelf een “taart”. Was de Hema maar in de buurt! * Het hoogtepunt was het feestje in een indoor speeltuin met zijn vriendjes en vriendinnetjes. Daar hadden we alles uitbesteed.

Feest: uitpakken die cadeaus

Wij wonen in Spanje. Ik heb het idee dat Spanjaarden altijd wel flink uitpakken als het gaat om verjaardagsfeestjes, cadeaus en gezelligheid. Daar leren we ook van. Feestdagen zoals 6 januari, Driekoningen, en de verjaardagen zijn gelegenheden om dure cadeaus, accessoires en kleding te geven.

Wij hebben een grote doos waar we cadeaus bewaren, zodat we geen cadeaustress ervaren. Die doos met kados verstoppen we uiteraard, het moet uit het zicht van kinderen zijn. Zo een doos is handig, want zo voorkomen we dat we op het allerlaatste moment moeten hollen om allerlei cadeautjes te halen. Meestal lukt het ook om de presentjes voor een goede prijs te kopen. Hieronder een lijst van cadeaus die hij heeft gekregen van ons, familie en zijn vrienden en vriendinnetjes.

Persoonlijke verzorging

We hebben eerder geprobeerd onze oudste zoon aan een elektrische tandenborstel te krijgen. Dat was geen succes. Nu was hij er klaar voor. Hij is er erg blij mee.

Knutselen: kleuren

Zoonlief is creatiever met Lego dan met papier. Om je kind verschillende creaties met Lego uit te proberen, kun je het beste deze Lego set kopen. Die kreeg hij met Driekoningen. Het leven bestaat meer dan alleen Lego. Gelukkig houdt hij ook steeds meer van inkleuren of kleuren. Hij doet zijn best om zoveel mogelijk binnen de lijntjes te kleuren. En hij tekent er steeds meer bij. Een kleurboek speciaal voor jongens vindt hij stoer én hij is blij met de huidskleurpotloden. Representatie en herkenning is belangrijk. Hij heeft een ander kleurboek, maar dit hieronder is een leuke optie.

Educatief

We hebben dit jaar voor wat meer educatieve spullen gekozen, omdat (1) hij eraan toe is, en (2) wij hem qua taal (Nederlands) thuisonderwijs geven. Klokkijken doen ze hier in Spanje ook wel, maar je zegt het nou eenmaal anders in het Nederlands dan in het Spaans. Onze oudste zoon heeft daarnaast een encyclopedie gekregen. Dit viel in de smaak. Hij vindt het geweldig. Er staan leuke onderwerpen, plaatjes en weetjes in het boek. Er zijn genoeg woordjes die hij al zelf kan lezen. En er zijn genoeg informatieve teksten die voorgelezen kunnen worden.

Voetbal

Niet alles kun je van tevoren uitkienen. Gelukkig maar. In de winkel viel zijn ogen op een tafelvoetbal of voetbaltafel. Hij houdt toevallig van voetbal. Top kado.

Nog Meer Kados

Van zijn Spaanse vrienden heeft hij ook onwijs leuke regalos gekregen. De ouders vroegen ons wat we wilden en gaven ook aan dat het handig is om gezamenlijk cadeaus te geven. Scheelt alle ouders weer tijd om het perfecte cadeautje te zoeken en zo krijgt de jarige wat duurdere cadeaus. Let wel, hier is het gebruikelijk om bij gezamenlijke cadeaus rond de 10 euro per persoon te geven. We gaven aan dat het leuk is om ook een Spaanse encyclopedie voor kinderen te hebben, een gezamenlijk spel voor de kinderen zoals Twister vonden we ook leuk en verder konden de ouders zelf met ideeën komen.

Twister

We hebben het nog niet uitgeprobeerd, maar ik denk dat we er allemaal wel van gaan genieten!

El gran libro de el porqué de las cosas heeft onze zoon ook gekregen (niet verkrijgbaar in Nederland). Ik had niet eerder van Hedbanz gehoord, maar dit schijnt een hit te zijn bij wat Spaanse gezinnen hier. Misschien is dat ook in Nederland het geval. Wij gaan het uitproberen en hebben er veel zin in! Dit hieronder is een vergelijkbaar product.

Lego

Als klapper op de vuurpijl kreeg onze Legofanaat gewoon weer Lego en wat een set! Bouwstenen zijn altijd een goed. Ik wil minder plastic in mijn leven, maar voor Lego maak ik graag een uitzondering. Hopelijk kunnen mijn kleinkinderen (ahum) er ook gewoon meespelen. Overigens investeert Lego in duurzaamheid.

Dit zijn andere cadeau opties die nog op ZIJN wensenlijstje staan:

Ik hoop dat dit een leuke lijst van cadeaus is voor je zoon, neef, broertje of kleinzoon. Onderzoek ook even wat de jarige in spe zelf leuk vindt en pas je cadeau daarop aan. Veel shopplezier. PS Heb je nog een tip voor een 6 a 7 jarige, laat het hier even weten.

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...