De Goede Helper cover - voorkant kinderboek christelijk
Jongens!

De Goede Helper is het kinderboek over kracht van boven (en geloven)

Eerder dit jaar was ik op zoek naar christelijke kinderboeken speciaal mijn voor jongens (bijna 5 en 7,5). Ik wilde wat Nederlandse boeken hebben die ze in de zomer zouden kunnen lezen. De boeken hoefden overigens niet per se voor jongens te zijn. Ik vond het wel belangrijk dat mijn kinderen zichzelf in het boek konden herkennen. Ergens, geen idee meer waar, zag ik het boek ‘De Goede Helper’ voorbijkomen en ik heb die ook besteld.

Ik had niet verwacht dat dit boek me zo zou raken. Wat een geweldig boek! We zijn bijna op de helft en ik vind het nu al jammer dat we over een korte tijd het boek uit hebben. Niet getreurd, zeg ik dan tegen mezelf. Het mooie aan boeken, die van jou zijn, is dat je die iedere keer weer opnieuw kunt lezen.

Een en al herkenning

Het boek is geschreven door Sanne Lingstuyl. Wat heeft ze een geweldige prestatie neergezet. Ze schrijft over alledaagse dingen die kinderen bezighouden. Mijn kinderen herkennen zichzelf in de hoofdpersonen Tom en Eva. De persoon waar het echt om draait is Hans de Helper. Een frisse personage die echt tot de kinderen doordringt door juist rustig en toegankelijk te zijn.

Meer dan een goede vriend

Wanneer ik het boek voorlees, lees ik het met veel enthousiasme voor. Mijn kinderen spitsen hun oren. De inhoud raakt hen en mij ook. Nu ik erover schrijf, raak ik eigenlijk best wel geëmotioneerd. Waarom? Voor mij is De Helper de persoon die me helpt en mij door alle moeilijkheden heen sleept. Medemogelijk gemaakt door Jezus, onderdeel van de Drie-eenheid, God. Het leven op aarde kent zo z’n dagelijkse strubbelingen. De Helper alias de Heilige Geest geeft ons kracht, wijsheid, verfrissing en liefde om door te gaan. Die power voel je echt binnen en die kan niemand je afpakken. Soms voelt het als mijn persoonlijke geheim, maar De Helper wil iedereen zijn vriend zijn.

Als het om het geloof draait en het leven op aarde, dan vind ik de Heilige Geest wel een van de belangrijkste zaken dat ik mijn kinderen wil meegeven. Voel die power! Niets is onmogelijk om te doen, maar je hoeft ook niet alles te doen. Om die keuzes te maken, mag je om wijsheid vragen. De Helper is er om te helpen!

Levenslessen voor kinderen

Voor alle ouders die voor de zomer – of die andere seizoenen – nog op zoek zijn naar een leuk én leerzaam boek over geloven en met name de Heilige Geest: De goede helper is jouw boek. De illustraties van Anne-Brechtje van de Geest zijn niet geheel mijn stijl, maar ik word er wel vrolijk van. Missie geslaagd. Er is goed gebruik gemaakt van kleur, en dat zie je niet alleen terug in de huidtinten (vind ik belangrijk).

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Ben je op zoek naar een kleurboek voor jongens, lees dan deze blog!

Dit vind je misschien ook leuk...