LEGO BIRTHDAY PARTY BOY verjaardagsfeestje kinderfeest
Jongens!

LEGO Party, een verjaardagsfeestje, voor mijn oudste zoon!

Ik vind een verjaardag van een kind een mijlpaal voor de jarige en voor de ouders. Het leek ons ontzettend leuk om het verjaardagsfeestje van onze oudste zoon thuis te vieren. Ik moest aan een LEGO verjaardagsfeestje denken en hij stemde toe. Dat feestje heeft helaas niet thuis plaatsgevonden. We zatten midden in een verhuizing. Mijn oudste zoon heeft daarom zijn feestje uiteindelijk in een indoor speelhal gevierd.

Ik had me al grondig voorbereid door op Pinterest allerlei ideetjes op te zoeken. Eigenlijk had ik het voor het grootste deel al uitgedacht en een stappenplan opgeschreven voor mezelf. Ik hoop de informatie alsnog te gebruiken voor een ander feestelijk moment. In de tussentijd kun jij alvast inspiratie opdoen via dit artikel. Mijn voorbereiding is dus niet voor niets geweest.

Verjaardagsfeestje

Via Canva kun je zelf uitnodigingen maken en leuke afbeelding voor de WhatsApp groep voor de ouders. Uiteraard is de datum en locatie belangrijk, maar vergeet bijvoorbeeld niet de begin- en eindtijd te vermelden. Ik vind drie uur lang zat. Ik heb liever dat een kinderfeestje te kort duurt dan te lang. Houd er ook rekening mee dat niet iedere ouder stipt is qua tijd. Misschien moet je even wachten, voordat iedereen vertrokken is.

Kinderfeestje thema: LEGO

Op zo een LEGO verjaardagsfeestje staat alles in het thema van die welbekende blokjes, en dat zullen de gasten dan ook weten. Op een kinderfeestje zijn twee dingen belangrijk: voldoende eten en drinken uiteraard vermaak! Ga ook even na of de uitgenodigde kinderen bijvoorbeeld een glutenallergie hebben. Zo ja, dan moet je wel het een en ander anders aanpakken qua consumptie. Ik heb de traktatie die mijn zoon op school uitdeelde aangepast voor een kindje in de klas die geen gluten mag hebben. De moeder van het kindje vond het zo attent en bedankte mij er persoonlijk voor. Aan het eind van deze blog geef ik je wat traktatie inspiratie.

Een verjaardagsfeestje is een feestelijk moment en waar het feestje is, wordt er veel plezier gemaakt. Genoeg activiteiten zorgen ervoor dat de kinderen zich niet hoeven te vervelen. Natuurlijk kunnen de kinderen tussen de verschillende activiteiten even op adem komen (en jij ook!).

Eten, nom, nom, nom

Wat de versnapering betreft: ik houd van simpel, hartig en zoet. Denk aan: chips, popcorn, kaasstengels, mini mais of rijst wafels met een lekker smaakje. Snoep kun je ook doen. Als er taart is en/of cup cakes/ muffins zijn, vind ik het al snel ’too much’ wat het suikergehalte op het feestje betreft. Verder kun je gezonde snacks voorschotelen: stukjes komkommer, Cherry of snoeptomaten en worteltjes.

Je kunt alles serveren op kartonnen borden en etagères die je ‘LEGO stijl kunt ‘oppimpen’. Partyborden kun je aanschaffen met een voorgedrukt LEGO thema. Ik vind die echter zelf te duur voor eenmalig gebruik. Je zit daarnaast meteen aan een bepaald thema vast. Overigens kan dat ook fijn zijn, want dan ben je er in één keer uit wat je zou willen qua stijl, versiering etc.

Ik merk dat het party LEGO aanbod op Amazon.nl groter is en soms goedkoper is dan op Bol.com. Neem zelf een kijkje. Hier vind je in ieder geval een lijstje wat de borden betreft op Amazon.nl.

Drinken

Je kunt iedereen sowieso een eigen waterfles geven met een LEGO label en eigen naam erop. In het kader van minder plastic kun je ze zelf water laten tappen en papieren bekertjes gebruiken waar ze zelf hun naam opschrijven. Ik vind gele of kleurige bekertjes wel passen bij dit thema. Wie weet, lukt het ook om een typisch LEGO gezichtje erop te tekenen. Wie graag iets anders wil drinken, kan limonade drinken. Meer smaken zijn er niet. Enfin, een waterdispenser of drankdispenser is handig (en voor meerdere feestjes te gebruiken).

Ik zou als ik jou was ook even kijken op Amazon.nl voor zo’n dispenser en ook voor gele wegwerpbekers.

LEGO Taart

Je kunt makkelijk een HEMA taart bestellen en zelf een LEGO thema uploaden. Je kunt ook zelf een taart bakken. Hier vind je mijn gratis printables, mocht je voor de HEMA taart gaan. Ik heb zelf voor een simpele cake met lego steentjes als topping gekozen. De siliconen mal heb ik zelf via Amazon gekocht. De mal kun je eveneens gebruiken als je zelf wine gums of koekjes wil maken in de vorm van lego steentjes of poppetjes. Je kunt trouwens chocolade in deze vorm gieten of zelf ijsklontjes maken. Echt een aanrader dus.

Hieronder vind je mijn printables, klik op het gifje om het zip bestand te downloaden.

Kijk ook even op Adobe, daar vind je ook verschillende prachtige LEGO plaatjes om te downloaden en te gebruiken voor allerlei doeleinden. Maar mocht je toch zelf een taart willen maken, dan kun je een mal gebruiken.

Op Amazon.nl is de siliconen mal set doorgaans goedkoper. Verder had ik in de winkel het nummer 7 in de vorm van een legosteentje gekocht. Online kan ik het niet vinden, maar hier vind je een alternatief.

Feestelijke maaltijd: warme hap

Hier in Spanje eten de kinderen nog een flinke hap voor het slapengaan. Het is hier gebruikelijk dat de kinderen nog wat eten op het feestje. Ze eten vlak voordat ze weer huiswaarts keren, douchen en in bed liggen. Ik zou het qua eten het niet te moeilijk voor mezelf maken. Kinderen mogen kiezen tussen pizza of een broodje hotdog. Kinderen geven van te voren op wat ze willen eten (oké, de ouders geven het ruim van te voren door).

Draaiboek

Ik had al een concept draaiboek liggen. Een aantal spelletjes die we eventueel zouden kunnen spelen, had ik al uitgekozen. Ik heb liever te veel spelletjes dan te weinig. Als een spelletje niet bevalt, kun je zo door naar het volgend onderdeel. Ik had in totaal 10 activiteiten, waaronder 6 spelletjes en de rest zijn speciale momenten. Je kunt de winnaar van de spelletjes een cadeau (LEGO sleutelhanger, armband of bril) geven of hen laten grabbelen in de grabbelton. Zorg ervoor dat je aan de kinderen uitlegt wat de bedoeling is van het spel of het feestmoment.

Spel 1: Bingo speurtocht

Geef iedereen een Bingo kaart met plaatjes van dingen die ze moeten zoeken en afvinken. Je kunt bijvoorbeeld LEGO-poppetjes fotograferen. Verwerk de afbeeldingen in een BINGO kaart en verstop de poppetjes in en rondom het huis. Kijk ook even of je wat algemene dingen kunt gebruiken voor de kaart. Denk bijvoorbeeld aan een plant in de tuin etc. Geef aan waar de kinderen niet hoeven te zoeken (bijvoorbeeld: niet op de slaapkamers).

Benodigdheden: pen, papier, printer

Spel 2: Raad eens hoeveel LEGO steentjes

Iedereen mag raden hoeveel LEGO steentjes in een vaas zitten. Laat de kinderen maar opschrijven hoeveel LEGO blokjes in totaal in de vaas zouden zijn.

Benodigdheden: pen, papier, vaas, veel (kleine) LEGO steentjes

Spel 3: Eetlepel race

Laten de kinderen heen en weer rennen met een eetlepel met een LEGO steentje erop. De persoon die als laatst overblijft met de eetlepel in zijn of haar mond met een LEGO steentje, heeft gewonnen.

Benodigdheden: achtergrondmuziek, parcours om te rennen, eetlepels, LEGO steentjes

Spel 4: Stoelendans

De stoelendans heeft niet echt iets met LEGO te maken, maar het is altijd wel gezellig om te doen op een feestje. Het krijgt iedereen wel in beweging. Na de stoelendans is het tijd om uit te rusten.

Benodigdheden: muziek, genoeg stoelen

Spel 5: Knutselen

Check natuurlijk bij je kind of die knutselen wel leuk vindt. Ik denk dat het leuk moment is om een rustig bij te komen van de eerder actieve spelletjes. Er zijn genoeg gratis LEGO kleurplaten op internet te vinden. Ook kunnen de kunstenaars, of beter gezegd knutselaars hun eigen minifiguur maken. Er is op internet trouwens een kleurplaat beschikbaar met alleen de basiscontouren. De rest moeten de ‘creatievelingen’ zelf verzinnen.

Benodigdheden: printer, papier, kleurpotloden, stiften, scharen, lijm, gekleurd papier etc.

Spel 6: Geblinddoekt ezeltje prik, maar dan met LEGO

Na het knutselen kunnen de kinderen een LEGO variant op de ezeltje prik doen aan de muur. Er staan veel voorbeelden van op Pinterest. Het lichaam van een Legopoppetje plak je aan de muur zonder hoofd. De kinderen moeten dan geblinddoekt het hoofdje van het poppetje plakken aan de muur. Wie het dichtstbij komt van waar het hoofdje hoort te zijn, is de winnaar!

Benodigdheden: grote zakdoek om de kinderen te blinddoeken, papier om het poppetje uit te printen of erop na te tekenen, meerdere uitgeknipte LEGO hoofdjes met dubbelzijdige tape op de achtergrond, schrijfgerei zodat de kinderen hun naam op het hoofdje kunnen schrijven.

Wanneer de kinderen zelf aan het knutselen zijn, kun je gerust het eten voorbereiden. Als je een aparte tafel hebt waar ze aan kunnen knutselen is dat natuurlijk ontzettend handig. Je kunt dan de andere tafel gebruiken om de tafel te dekken. En zo niet, dan moet je na het knutselmoment snel de tafel opruimen. Zo simpel.

Ik zou de kinderen aan tafel laten zitten en het eten en drinken serveren. Dat scheelt heen en weer geloop van de kids. Ook is het handig als je zelf de sausjes op bijvoorbeeld de broodjes doet. Normaal doet mijn kind dat zelf, maar op een kinderfeestje zou ik meer de regie willen hebben.

Als iedereen klaar is met eten, zou ik doorgaan met het taartmoment. De kinderen zitten nou eenmaal toch aan tafel.

Taart

Het taart onderdeel heb ik eerder al boven besproken. Het is mij trouwens nog niet gelukt om een glutenvrije taart te bakken. Ik ben overigens fan van Bizcocho, zo simpel en snel gemaakt. In Nederland bestelde ik altijd een HEMA taart (wel zo makkelijk). Vergeet niet mijn printables te downloaden hiervoor.

Benodigdheden: zangstem, servetten of extra borden voor het gebak en oeps vorkjes of lepeltjes.

Foto’s

Uiteraard is het leuk om tussendoor foto’s te maken van de verjaardag. Wanneer het moment van de cadeaus is aangebroken, kun je ook steeds per kind of per groepje een foto maken met de jarige. Je kunt dan eveneens props gebruiken. Dit is ook een leuke gelegenheid om de cadeaus open te maken. Dit is het een na laatste onderdeel van het verjaardagsfeestje.

Goody bags en traktatie

Wanneer de gasten vertrekken, kun je hen een traktatie meegeven. Eerlijk gezegd vind ik de traktaties in cellofaan plastic erg leuk uitzien. Ik probeer echter steeds minder plastic te gebruiken, dus dan is het een ‘no go’ voor mij. Ik heb kraft uitdeelzakjes gekocht, snoepjes ingedaan en afgesloten met een zelfgemaakte sluitsticker. Je kunt speciale sluitstickers kopen of gewoon zelf adressen etiketten voor enveloppen gebruiken. Dat laatste heb ik gedaan.

In Word kun je snel een sjabloon vinden voor je etiketten. Het is echt zo gepiept. Als ik je hierbij moet helpen, geef dan even een gil door me een berichtje te sturen. Een andere optie is trouwens kleine geschenktasjes van papier (ik zou dan ook weer voor geel gaan). Je kunt de tasjes opleuken door een LEGO gezichtje op te tekenen of door ronde vlakken erop te plakken; zo lijkt het dan op een bouwsteentje.

Anyway, een leuk aandenken is fijn maar niet verplicht. Een look-a-like LEGO sleutelhanger, armband of bril is grappig om aan iedereen te geven.

Decoratie en versiering

Ik heb nog geen versiering gemaakt, maar op Pinterest vind je zoveel leuke ideetjes! Je kunt zelf een vlaggenlijn maken (of kopen). Ik denk dat ik het eerder zou maken van papier. Hmm, ik moet daar nog over nadenken. Dit onderdeel heb ik nog niet helemaal uitgedacht. De LEGO piñata zag er leuk uit, zoiets zou je ook als decoratie kunnen gebruiken. Ook zijn er vouwdoosjes op internet die je kunt gebruiken als decoratie. Ik sta open voor jullie ideetjes en tips.

Reacties

Enkele reacties op Facebook:

  • Kijk ook even naar 30 Lego Party Games Kids Will Love
  • “Hier ook dikke lego fan. Versier je eigen ninjago cupcake, bouw een grote mario level of een speurtocht met legofiguren en “challenges” met lego (hoogste toren binnen bepaalde tijd, vind het juiste blokje geblinddoekt uit een bak met lego etc.)”

GRATIS LEGO MAGAZINE

Wil je gratis het LEGO magazine ontvangen? En wil je tips hoe je verder goedkoop (en duurzaam) LEGO kunt scoren? Lees dit artikel: LEGO, duurzaam maar ook goedkoop?

Hier vind je inspiratie voor een DINO feestje en voor een VOETBAL kinderfeestje.

Vond je deze blog leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel de blog of bestel online via mijn affiliatielinks. Ik krijg een kleine vergoeding en jij betaalt daar niets extra’s voor, nada! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...