DINO KINDERFEESTJE
Mijn Dagboek

Leven met 40 plus graden Celsius

Volgens mij heb ik al vaker geschreven dat bloggen over mijn persoonlijk leven een goedkope manier is van therapie. Blogs over mijn Spanje therapie vind je hier. Het van me afschrijven geeft mij meer ruimte om in en uit te ademen. Ik wilde weer uitrazen, mijn frustratie even eruit typen. Maar ik geef toe, terwijl ik aanstalten maakte om te typen over de Spaanse aannemer en zijn kornuiten, dacht ik ook na over de leuke dingen tijdens deze vakantie. Als gezin hebben we echt de tijd voor en met elkaar. De kinderen genieten enorm.

Vakantie is verhuizen en nog steeds verbouwen

Enfin, nu maar de frustratie eruit dan. Eind juni hadden we gedacht of gehoopt dat de aannemer klaar zou zijn, maar het werd eind augustus. Onze vakantie stond in teken van de verhuizing en settelen, maar er moest altijd achteraf nog wat gefixt worden door de aannemer. Tja, als ze in één keer bepaalde werkzaamheden goed hadden uitgevoerd, scheelde het ons maar ook hun aanzienlijk tijd (en daardoor geld). Mijn Spaans is niet geweldig en in dit geval was het maar goed ook. Overigens denk ik wel dat mijn gezicht weer boekdelen sprak. Neen, ik lach over het algemeen veel… dit was echt niet genieten en daardoor was ik dat ook minder.

Stroomuitval, wat?!

Daarenboven hadden we flink wat problemen met de elektriciteit. Mijn hemel. Het was zo heet dat waarschijnlijk iedereen hier op het platteland de airco in elke ruimte in hun huis aanzette. Er waren ook onaangekondigde werkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk. De stroom viel meerdere keren uit. Ik was zo gefrustreerd, omdat het natuurlijk vaak 40 plus graden Celsius was én omdat we zonnepanelen op ons dak hebben en dan nog geen stroom overdag hadden. We hebben helaas nog geen batterij om de stroom op te slaan voor eigen gebruik voor situaties zoals we laatst veelvuldig hebben meegemaakt. Neen, we zijn nog niet echt offgrid. Groentjes. De continue stroomuitval deze zomer is gelukkig meer een uitzondering dan een regel als ik de WhatsApp groep van de buurt mag geloven. Dat geeft hoop maar evengoed zullen we zelf meer aandacht moeten besteden aan onze eigen elektriciteitsvoorziening.

Veel zwemmen, groot mijlpaal

Gelukkig konden we zo een duik nemen in het zwembad. Je hoeft niet uren te dobberen in het water. Zo een duik is verfrissend. Het is niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je gemoedsrust. ‘Je psyche’ zou mijn vader zeggen. Iets anders wat mij een enorme boost gaf, was de verjaardag van mijn jongste zoon. Hij is vijf geworden. Wat een bijzonder getal, het is niet alleen een mijlpaal voor de jarige maar ook voor de ouders. Hieperdepiep! Hij had geen zin in een groot feest.

DINO verjaardagsfeestje

Hij heeft lastminute samen met zijn broer een lijst gemaakt van wat hij wel wilde. Een DINO kinderfeestje met waterpret en slechts een handjevol kinderen. En een chocoladetaart. En LEGO. Gelukkig was het op zijn verjaardag niet zo ontzettend heet. Een cadeautje van boven. Manlief en ik hebben ontzettend ons best gedaan om het huis en ons erf op te ruimen. Ha, we hebben een zwembadstofzuiger. Het is echter niet zo dat je slechts 1 knopje hoeft te drukken en dat de rest in het zwembad gedaan wordt. Ja, we hebben een heel systeem met filters maar ook fysiek moeten we steeds flink aan de slag. Fitness. Hmm. We zaten verder nog steeds in de verbouwing maar ach, dat was een goed moment om ergens anders over na te denken; het was goed om in die feeststemming te komen. Het was echt een leuke dag. Ik heb nog steeds zere vingers van de duurzame versiering die ik zelf in elkaar heb gezet. Knip, knip, knip. En ik kan geen Dino meer zien.

Feeling hot, hot, hot

Na de dag van het verjaardagsfeestje werd het al gauw weer heet. Zo frustrerend, want de kinderen sliepen niet goed én ik kon mijn werk in de avond niet oppakken. Ik probeerde het wel, was daardoor brak in de ochtend en kon door de hitte niets doen in de middag. 1001 ideetjes in mijn hoofd, 0 werden uitgevoerd – niet helemaal waar, maar zo voelt het. Een paar extreem hete weken voelen aan als 6 lange maanden. Bijna een eeuwigheid zeg ik je. Overigens is Sevilla echt fijn in de herfst, winter en lente. Alleen in de zomer is het echt niet te doen. Vermijd dan deze plek stelletjes toeristen. Wat doe je als het zo heet is? Nou, Prime Video kijken. Als je een gratis proefabonnement op Amazon neemt, kijk dan naar AIR en BlacKkKlansman. Het zijn echte aanraders om verschillende redenen.

Zomer activiteiten

Wat kun je nog meer doen tijdens deze hete zomers? Van boodschappen ‘halen’ in de supermarkt een uitje maken, samen naar de bouw winkels, LEGO winkel en naar verschillende winkelcentra en woonwinkels, omdat je toch nog het e.e.a. nodig hebt, nog meer kinderfeestjes, afspreken met andere gezinnen, museumbezoek… en lezen. Ik heb via Amazon.es wat Nederlandse boeken gekocht voor een paar euro. In Nederland zijn die boeken minimaal 15 euro. De vaste boekenprijs lijkt hier niet te bestaan. Fijn voor de vrek in mij. Ik heb ook wel een andere kant hoor. Het is zo gek om dit jaar niet te reizen, maar wel weer logisch gezien alle (onverwachte) uitgaven. Er staan nog wel wat leuke dingen op de planning tijdens deze vakantie, maar daarna is het tijd dat de kinderen eindelijk weer naar school gaan. Ik tel de dagen af. Half september zal het vast ook weer koeler zijn. Back to school y’all.

Groen of dor op 2ha?

Wie weet kom ik in september wel meer toe aan al het groen om ons heen. We hebben tot nu toe niet veel gedaan. Op gevoel heb ik de olijvenbomen hun scheuten gesnoeid, aan de onderkant van de stam. Dat geldt eveneens voor de sinaasappelbomen met hun groene sinaasappels. In de winter zullen die oranje kleuren. Ik verheug me er nu al op. Om even terug te komen op de olijven…. Ik heb geleerd dat er verschillende soorten olijven zijn. Shame on me. Je weet het eigenlijk wel, maar je staat er nooit bij stil.

Olijven inmaken

Ik heb een aantal olijfbomen op het erf en ineens zag ik dat sommige donkere olijven hadden. Helaas kun je olijven niet zo in je mond stoppen. Het is voor mij even uitzoeken hoe ik het beste de olijven kan klaarmaken en bewaren. Ik werd niet bepaald blij van een recept van een vriendin. Samengevat: een week lang elke dag het zoutwater waarin de olijven zijn verversen. Daarna donker en koel bewaren voor een maand in zout water met eventuele kruiden zoals knoflook. Ik weet niet of dit iets is voor mij beste mensen. Net als de jam die ik zou kunnen maken van de vele vijgen op het erf. Of een taart die ik zou kunnen bakken met de pruimen op het erf. Uh… tja.

Druivensap en citroensap

Inmiddels heb ik druivensap gemaakt met druiven in de slowcooker en dat is voor herhaling vatbaar. Onze voornaamste taak is om de bomen op ons erf levend te houden. Ooit kom ik echt aan die moestuin toe. Inmiddels heb ik het terrein wel zoveel mogelijk plastic en rommelvrij gemaakt. Er moet echter nog zoveel gebeuren. Ik heb hoop. Ik heb een hoop te doen. Iemand schrok trouwens van mijn citroenlimonadesiroop recept. Zoveel suiker! Geloof me maar dat in de gemiddelde frisdrank meer witte suikers of (chemische) zoetstoffen zitten. De siroop is echt om aan te lengen….lekker en gezond!

Verder heb ik niet veel te melden. Mocht je nog een LUNA Familieplanner 2023 of 2024 nodig hebben in je (gezins)leven, je kunt die bestellen via Bol.com, Amazon.nl (2023/2024) of mijn webshop. Een berichtje van jou vind ik fijn, het mag via de sociale media kanalen of via het contactformulier zijn. Je weet me te vinden.

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...