Binnenkant LUNA Familieplanner 2023 Sfeerbeeld
Plannen

De LUNA Familieplanner 2023

Wel, hallo daar! Ben je op zoek naar een familieplanner? Zo eentje dat bijna wel in elk interieur past? In deze blog lees je alles over de LUNA Familieplanner 2023.

De familieplanner is bedacht door Naomi Rustenberg. Zij is nu tekstschrijver en onderneemster, maar toen ze de planner bedacht, werkte ze als adviseur voor een gemeente.

DUURZAAM LUNA FAMILIEPLANNER 2023 BINNENKANT SFEERBEELD

Werk/privé balans

Naomi merkte dat een maandoverzicht goed voor haar en haar partner werkte. Ze hoefden niet steeds heen en weer te bladeren om te kijken hoe het volgend weekend eruit zou zien. Wanneer je werkt, veel sociale verplichtingen hebt en ouders bent van kleine kinderen, dan is overzicht echt echt echt essentieel.

Een goede werk/privébalans vind je alleen als je weet wat er allemaal op de planning staat en ruimte reserveert om te genieten én om bij te komen van de werkweek.

Vormgeving: praktisch en mooi

Naomi kreeg in eerste instantie hulp van Alfredo Silva en Annelie de Munnik. Ze dachten mee hoe de planner verbeterd kon worden. Inmiddels is de LUNA Familieplanner al vijf keer uitgegeven. Amma Mensah heeft die van 2023 vormgegeven.

De planner is functioneel maar oogt ook prachtig en rustgevend in de keuken, woonkamer of werk/studeerkamer. Het is zwart wit maandkalender die je moet openklappen en ophangen aan de muur. De planner is ongeveer 35 bij 50 cm, zie het maar als een grote of XL wandkalender.

Binnenkant LUNA Familieplanner 2023 Sfeerbeeld

Extra informatie

Er is een pagina voor alle belangrijke dingen: je kunt je eigen contactgegevens (als individu of als gezin) opgeven. Ook kun je noodtelefoonnummers en de contactgegevens van de huisarts en tandarts opschrijven. Op deze pagina kun je eveneens allerlei allergieën en school- of werkgegevens noteren.

Jaaroverzicht 2023

Daarna volgt een pagina met het jaaroverzicht 2023. Hier vind je ook alle schoolvakanties (Nederland: Regio- Noord-NL, Regio-Midden-NL, Regio Zuid-NL en België).

En dan volgen de twaalf maanden. De weken worden weergeven, de speciale feestdagen in Nederland en België staan er ook op.

Verbeteringen

Elk compliment die klanten gaven, zorgde ervoor dat er met ontzettend veel zin werd gewerkt aan de planner voor het jaar daarop. Elke klacht zorgt voor verbetering. Een persoon gaf op Bol.com het volgende aan: “het is onhandig dat niet de hele week op een pagina staat als er een nieuwe maand begint.” Nou vooruit, nu zie je in het licht grijs de dagen van de hele week.

LUNA Familieplanner 2023: warm, positief en handig

De illustraties dit jaar zijn wat minder hoekig en abstract en meer organisch en warmer. Ook heeft elke maand weer een inspirerende quote vol met positiviteit. Er is daarnaast ruimte voor lijstjes voor de boodschappen, huishoudelijke klusjes en andere notities. Er staan bolletjes zodat je de ’to do’ dingen kunt afvinken. Lekker makkelijk en handig.

De illustraties zijn geschikt voor volwassenen en voor kinderen.

Na de maandoverzichten een jaaroverzicht 2024

Na de maandoverzichten van het jaar 2023 komt er weer een jaaroverzicht, maar die van 2024 met de feestdagen (wederom die van Nederland en België).

Als afsluiter in de planner, vind je een pagina om vooruit te plannen. Er zijn twaalf kolommen, zo kun je per maand alvast wat afspraken voor 2024 opschrijven.

Oké, er is ook nog een achterkant, daar kun je zien hoe je de planner kunt invullen. Het zijn slechts voorbeelden, jij weet zelf het beste wat bij jou past.

Er zijn gezinnen die aan de slag gaan met plannen met allerlei viltstiften en markeerstiften. Dat kan. Het papier kan het hebben. Het papier is stevig en schijnt niet door.

LUNA FAMILIEPLANNER 2023 ACHTERKANT SFEERBEELD

LUNA Familieplanner 2023: Duurzaamheid

Nog iets over het papier. Het papier is biotop papier. Dat is duurzaam, natuurlijk papier, niet spierwit want er is geen chloor of ander bleekmiddel gebruikt. De kleur van het papier wordt ook wel off white of gebroken wit genoemd.

Ook het proces is duurzaam te noemen. De planner wordt in Nederland gemaakt en gedrukt en verzonden vanuit één centraal punt.

De LUNA Familieplanner 2023 kopen?

Je kunt de LUNA Familieplanner kopen via de webshop van de uitgever of via andere (online) winkels zoals Bol.com. De adviesprijs is 19,95 euro. Je betaalt geen verzendkosten in Nederland als je via de eigen webshop bestelt. Je kunt ook de planner bestellen bij de lokale boekhandel. Geef dan dit ISBN door: 9789083177922

Heb je vragen, opmerkingen, klachten of complimenten over de LUNA Familieplanner 2023? Stuur een berichtje.

LUNA FAMILIEPLANNER 2023 VOORKANT SFEERBEELD

Dit vind je misschien ook leuk...