Sem en Jazz gaan naar Suriname Kinderboek - Purmerend - www.semjazz.nl
Jongens!

Mijn moeder schreef het kinderboek ‘Sem en Jazz gaan naar Suriname’

Wil je meteen het boek ‘Sem en Jazz gaan naar Suriname’ bestellen?

Klik hier (verzending gratis in Nederland en België).

Onlangs verscheen het eerste kinderboek van Olivia Smith. Olivia Smith – zie foto – is mijn moeder en zij woont samen met mijn papa sinds kort weer in Suriname. Ze genieten daar saampjes van hun (pre-)pensioen. Wie denkt dat mijn ma nu alle tijd heeft om haar tropische bloemetjes te verzorgen, heeft het mis! In 2020/2021 heeft ze keihard gewerkt aan haar eerste kinderboek over Sem en Jazz.

Sem & Jazz gaan op avontuur

Dit kinderboek gaat over de opa en oma van Sem en Jazz die een jaar geleden van Nederland naar Suriname zijn verhuisd. Gelukkig videobellen de kinderen regelmatig met hun grootouders. Oma vertelt dan vaak over haar werk in het Kinderhuis “Gado Pikin”. Sem en Jazz gaan in de meivakantie naar Suriname. Ze hebben er zin in, maar vinden het ook spannend. Het is een avontuur om voor het eerst te reizen met het vliegtuig én om eindelijk opa en oma te bezoeken in Suriname. Twee maanden voor hun vertrek heeft oma slecht nieuws. Het Kinderhuis is in grote nood. De kinderen willen graag helpen. Of dat lukt lees je natuurlijk in het boek!

Olivia Smith: zorg professional en oma

Mijn ouders hebben twee kinderen (ik ben dus een van die twee) en zijn inmiddels grootouders van vijf kleinkinderen. Mijn moeder werkte jarenlang in Nederland binnen het sociaal domein. Haar belangrijkste doelgroep bestond uit kinderen en jongvolwassenen (18-). Daarnaast heeft ze altijd al een passie gehad om te schrijven.

Oma Olivia verscheen met een familiefoto in het Nederlands Dagblad. In deze rubriek staat haar persoonlijk verhaal gebaseerd op een dierbare foto centraal. Ze vertelt ook kort iets over haar verschenen boek ‘Sem en Jazz gaan naar Suriname‘ en zegt dat ze hoopt dat al haar kleinkinderen ook op vakantie naar Suriname komen om vakantie te vieren (die droom is inmiddels uitgekomen). Het liefst heeft ze samen met mijn vader dat al haar kinderen en kleinkinderen in Suriname komen wonen. Dromen mag.

Link:  Nederlands Dagblad

Samenwerken

Ik was de eindredacteur en de uitgever van dit kinderboek. Wat een leerrijke ervaring. Als een team hebben we gewerkt met een illustrator, vormgever en drukker. Ik vind het leuk om verschillende producten te ontwikkelen voor het gezinsleven. Dit kinderboek behandelt verschillende thema’s zoals diversiteit, inclusiviteit, familie, (re)migratie, verhuizen en heimwee. Dit zijn ook onderwerpen die mij zeker aanspreken.

Dit was de eerste professionele samenwerking met mijn moeder. Normaal heb ik een goede dochter-moederrelatie en mijn moeder is wel echt mijn bestie. Samenwerken zorgt toch voor een andere dynamiek in de relatie, dat was even wennen. Gelukkig konden we alles tegen elkaar zeggen – in liefde – zodat we dit boekje tot een succes konden maken. We hadden niet verwacht dat we in een zeer korte tijd meer boeken moesten laten drukken. Ook bibliotheken kochten massaal dit boekje in. Ik hoop dat mensen de liefde voor familie en Suriname in dit boekje kunnen proeven.

Sem en Jazz gaan naar Suriname is echt pure fictie. De hoofdpersonages zijn wel gebaseerd op twee kleinkinderen van Oma Olivia. Een dochter van mijn broer en een zoon van van mij; nicht en neef in werkelijkheid. In dit verhaal zijn Sem en Jazz broer en zus.

‘Sem en Jazz gaan naar Suriname’ is een leesboek voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Voor kinderen rond 5 jaar is het ook een interessant voorleesboek. Zowel ouders als kinderen zullen samen genieten van dit kinderboek. Dit boek heeft 64 pagina’s en heeft illustraties in kleur / full colour. (ISBN 9789083177915, verkrijgbaar in Nederland en België). Bestel nu je exemplaar ‘Sem en Jazz gaan naar Suriname’ via onze webshop. Je betaalt GEEN verzendkosten bij verzending in / naar Nederland. Klik op www.SemJazz.nl

Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen Suriname

Het thema van de Kinderboekenweek van 2022 is Gi-Ga-Groen en ik vond ‘Sem en Jazz gaan naar Suriname’ daar goed bij passen. Waarom? Nou, Suriname is een Gi-ga-groen land volgens het Wereld Natuur Fonds (ook bekend als WWF). Suriname is een van de groenste landen ter wereld: ongeveer 93% van het land is bedekt met bossen, en het herbergt een overvloed aan wilde dieren, bomen en planten.

PS Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, en je wil dit boek lezen, dan kun je dit verzoek indienen via passendlezen.nl.

Recensies op Bol.com over ‘Sem en Jazz gaan naar Suriname’

Hieronder staan enkele recensies:

“Heel leuk en leerzaam kinderboek. Mijn dochter van 7 jaar heeft het met plezier uitgelezen.
We hopen dat er nog meer verhalen van Sem en Jazz komen.”

“Ik heb dit boek aangeschaft voor mijn kleinkinderen . Ze krijgen wat mee over Suriname en ik waan me weer in Suriname tijdens het voorlezen. We genieten er dus allemaal van.”

Gratis Sem & Jazz kleurplaten

Ik zou het helemaal vergeten, maar als je op zoek bent naar de gratis kleurplaten van Sem & Jazz, moet je meteen doorklikken naar deze pagina. Veel kleurplezier!

Ben je geïnteresseerd in het boekje ‘Sem en Jazz gaan naar Suriname’? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier.

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...