Verhuizen naar Spanje Sevilla
Mijn Dagboek

Verhuizen naar Spanje: Sevilla

Nederland verhuist naar Spanje

In een week tijd kreeg ik van meerdere mensen een berichtje. We hadden elkaar lang niet gesproken, maar ze hadden op sociale media gezien dat ik met mijn gezin was verhuisd naar Spanje. Ik heb besloten om hun vragen hier per blog te beantwoorden. Er zullen meerdere artikelen verschijnen over dit onderwerp.

Waarom ben je verhuisd naar Spanje?

Mijn man en ik hadden altijd al het verlangen om naar het buitenland te gaan om daar te wonen. We spraken die wens al uit op onze eerste date. Het was uiteraard nog de vraag of we dat samen zouden wonen. Een land dat ons in ieder geval beiden aansprak was Spanje. Hij was eerder in Spanje geweest om een taalcursus te volgen. Spaans. Ik was ook eerder in Spanje geweest om cursus te volgen over het christelijke geloof.

Later kregen we een relatie, trouwden we en kregen een kind. We wilden verhuizen, groter wonen, maar ik was allang vergeten dat we ooit naar het buitenland wilde. We hadden alle twee een leuke werkomgeving én baan. Met de andere gebieden van ons leven waren we ook dik tevreden. Mijn man herinnerde me eraan dat we nog een andere woonwens hadden: die om in het buitenland wonen.

We waren niet op zoek naar ‘beter’, maar naar ‘anders’. Al gauw beseften we dat we verhuizen naar het buitenland moeilijker zouden vinden naarmate ons kind(eren) groter zou worden. Langzamerhand begonnen we ons te verdiepen in de mogelijkheid om te verhuizen naar Spanje. Daarbij was het belangrijk voor mij om vast te houden aan mijn ‘waarom’.

Genoeg redenen

We wilden – toen we verhuisden naar Spanje – meer tijd voor het gezin, meer tijd voor zingeving, maar ook meer rust inbouwen in ons dagelijks leven. Het idee van de ‘Spaanse’ zon en de relaxte cultuur vonden we natuurlijk fijn.

Overigens zijn er eveneens andere redenen om te verhuizen naar Spanje, namelijk om:

  • een nieuwe taal en cultuur te kennen
  • enigszins goedkoper te leven. Let wel, de lonen in Spanje zijn lager
  • nog vast te houden aan sommige West-Europese standaarden
  • elke dag een vakantiegevoel te hebben
  • in de EU te blijven wonen, dus minder papierwerk om te verhuizen
  • snel en goedkoop naar Nederland via Transavia terug te keren als je je vrienden of familie wil opzoeken
  • … vul maar in

Waarom Sevilla?

We hebben tijdens onze vakanties meerdere plaatsen bezocht en uiteindelijk werd het Sevilla. Gek genoeg stond Sevilla eerst niet op ons wensenlijstje om te wonen. We wilden een kennis van mijn man opzoeken tijdens onze doorreis in Spanje. Heel toevallig leerden we via haar mensen kennen waarmee we een goede klik kregen. Ze hebben ons uiteindelijk geholpen aan het begin.

Dus, waarom Sevilla? Ik werd op slag verliefd op Sevilla. Ik voelde me welkom. Verder was ik blij dat er ‘gewoon’ Spaans wordt gesproken in Sevilla. In sommige gebieden wordt bijvoorbeeld Catalaans, Baskisch of Galicisch gesproken. De officiële taal in regio Andalusië is Spaans. Hier spreekt men vaak dialect Andalusisch. Dat klonk in eerste instantie warm. Overigens doen zowel de regio als de taal mij aan Zuid-Amerika denken. Ik heb van mijn derde tot veertiende in Suriname gewoond. Qua cultuur zie ik hier en daar wel overeenkomsten.

Sevilla ligt niet in de buurt van het strand en is in de zomer onwijs heet. De overige maanden zijn over het algemeen zacht. In mijn volgende blog over dit thema schrijf ik over mijn kinderen. Oh ja, bezoek verschillende plaatsen in Spanje en ga vaker naar dezelfde plaats om te ontdekken of het iets voor je. Overnachting regel je bijvoorbeeld via Booking.com. Heb je een vraag? Stel die via mijn contactpagina en ik beantwoord het in een blog, zodat we anderen ook kunnen informeren.

Misschien vind je dit onderaan ook interessant?

Shop via Bol.com

Shop via Amazon.nl

Ha, we gaan trouwens weer verhuizen, en waarom we dat doen, lees je hier.

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...