Kun je moeilijk in slaap komen wanneer het tijd is om naar bed te gaan? Hallo moeilijke slaper. Waarschijnlijk zijn er meerdere oorzaken waarom het niet lukt om meteen te slapen. Ik ben geen slaapcoach, ik wil je wel graag vertellen wat bij mij werkt. Er zijn dagen dat ik niet direct in slaap val. Ik ben te moe en mijn hersenen gaan dan toch nog op #fullspeed door. Dat is heel vervelend. Als ik in mijn slaapmodus ga, wil ik ook dat mijn hoofd net zoals de rest van mijn lichaam het rustiger aandoet. Er zijn een aantal dingen die je eerder op de avond kunt proberen. Ik geef slechts advies hè. Je kunt bijvoorbeeld eerst wat rek- en strekoefeningen doen en lekker warm en lang douchen voordat je je bed induikt. Dit helpt mijn lichaam om wat losser te worden. Mijn lijf moet namelijk echt ontspannen. De spieren die verkrampt zaten, doen het dan veel beter.

Niet kunnen slapen, moeilijk slapen, plan je dag

Pen en papier

De volgende tip vind ik echt het belangrijkste. Dit werkt bij mij. Voordat ik ga slapen, en mijn hoofd nog overvol is, doe ik dit: ik zorg ervoor dat ik geen schermen meer voor me heb. Geen mobiele telefoon. Geen Tv-scherm. En ook mijn laptop is dichtgeklapt. Het enige wat ik voor me heb, is pen en papier. Mijn hersenen hoeven even geen licht en andere prikkels van de elektrische apparaten te verwerken. Ik maak mijn hoofd helemaal leeg door alles op te schrijven. He-le-maal leeg. En mijn dagplanner is daarna vol met creatieve ideeën en handige herinneringen. Ik slaap dan rustiger.

De voordelen

Echt, alle gedachten, alle dingen die ik nog moet doen, schrijf ik op in mijn dagplanner. Je kunt ook een gewoon een leeg A4tje gebruiken. Maar een dagplanner heeft wel wat voordelen. Ik gebruik de dagplanner om mijn gedachten te ordenen. De lijntjes, lijstjes, vakjes en bolletjes om dingen af te vinken, zorgen voor structuur en overzicht. Dat heb ik nodig als het een beetje chaotisch is in mijn hoofd.

Schrijven zorgt ervoor dat ik de dingen die ik nog moet doen beter onthoud. Onderschat de kracht van pen en papier niet. Ik gebruik vaak een pen die je kunt uitwissen, markers en print mijn dagplanner uit. Ik print wat ik nodig heb. De dagplanner helpt met het structureren van mijn gedachten. Het geeft mij overzicht. Ik vind het ook gewoon een leuk ontwerp. Het is zwart – wit, netjes en ik word er vrolijk van.

Een leuke match

Sinds kort heb ik iets nieuws: ik mocht een product uittesten van www.StudentenDrukwerk.nl.  Ik krijg wel vaker een aanvraag voor samenwerkingen, maar hierin zag ik wel echt een match. Een match die ook interessant is voor mijn lezers. Op Studenten Drukwerk kun je je werk professioneel laten drukken.

Binnen een paar klikken had ik wat ik wilde. Ik kwam hier uit. Ik wilde mijn dagplanner / notitieboek hebben met een ringband / spiraal. Elke dag van het jaar heeft een bladzijde. Ik heb ook gekozen voor een plastic voor- en achterkant. Ik vind dat mooi, maar ook stevig. Mijn dagplanner heb ik vaak op mijn bureau of op de eettafel. Studenten Drukwerk heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het bedrijf heet wel Studenten Drukwerk maar het is professioneel en dat zie je terug in hun snelheid van leveren en de kwaliteit van het drukwerk. Dat studentengedeelte zit meer in de prijs. Ik vind de communicatie fijn (niet oubollig). Ik raad het daarom aan om downloads bij hun te drukken.

Overzicht

Een dagplanner is niet alleen handig als je niet kunt slapen. Ik denk ook dat deze methode echt alle ADHD’ers onder ons zou helpen. Ik heb meteen een winactie bij Studenten Drukwerk kunnen geregeld. Val je bijvoorbeeld moeilijk in slaap en kun je een dagplanner goed gebruiken? Misschien heb je wel een andere reden om deze zwart/witte planner te gebruiken. Laat het even weten onder mijn sociale media berichten: Instagram & Facebook.

Scriptie printen