vakantie tips om dat vakantiegevoel te behouden
MamaBudget.nl

5 tips om dat vakantiegevoel te behouden

Deze blog had ik al klaarstaan voordat ik op vakantie ging. Ik moest eerst even testen of mijn idee ‘hoe ik het beste mijn vakantiegevoel kon behouden’ wel werkte. Het werkt. Je vakantiegevoel behouden, heeft wel wat voorwerk nodig – nog voor je vakantie daadwerkelijk start. Misschien kan je de tips niet nu meteen toepassen, maar … wel voordat de volgende vakantie weer begint.

1. Schoonmaken die boel

Zorg ervoor dat je je huis zo schoon mogelijk achterlaat. Misschien klinkt dit als een open deur of misschien denk je juist ‘dat-ga-ik-echt-niet-doen’. Het maakt de periode voor je vertrek wat drukker, maar het geeft zoveel rust wanneer je terugkomt. Als je zelf je huis schoonmaakt, zou ik de grondige of grote schoonmaak voor de vakantie doen. Wanneer je terugkomt, staat er een schoon huis op je te wachten. Op Pinterest staan veel voorbeelden van hoe je goed je huis schoon krijgt (life hacks).

2. De was was hier

Zorg ervoor dat je alle was hebt gedaan of tenminste zoveel als mogelijk. En natuurlijk hoort de schone was netjes in de kleren- en linnenkasten opgeborgen. Vaak heb je bij terugkomst genoeg te wassen. Geweldig als je op je vakantieadres ook kleren kunt wassen. Dat scheelt dan weer wat. De enige was die er bij mij stond, was het beddengoed dat we voor vertrek hebben weggehaald. Bij aankomst was het oh zo fijn om schoon beddengoed te hebben.

3. De achterblijvers

Als er iemand tijdens je afwezigheid langskomt voor de planten en de post dan is het volgende belangrijk: plaats de planten zoveel mogelijk op één plek en schrijf op een kaartje hoe vaak de planten water moeten krijgen. Zorg ervoor dat er een plek is waar de post gelegd kan worden. Alles wat de persoon nodig heeft, moet in het zicht zijn. Voorkom dat de persoon moet zoeken.

Wanneer je terugkomt, kun je meteen op één plek al je post bekijken… als je eraan toe bent. Het is ook fijn om in één keer je planten te zien. Hallo lieverds!

4. Eten en nog eens eten

De een na laatste tip: voordat je vertrekt, kijk goed in je koelkast en vriezer wat op moet, bijvoorbeeld door te kijken naar een houdbaarheidsdatum waar je rekening mee moet houden. Dat scheelt weer bij aankomst: geen vieze geurtjes in je koelkast! Zorg er ook voor dat je genoeg te eten en te drinken hebt wanneer je weer thuis bent. Brood, een maaltijd en zelfs fruit (voor een smoothie) kun je allemaal invriezen. Niets is vervelender als je uit huis moet om boodschappen te halen, terwijl je eigenlijk nog bij wil komen van de reis. Dat geldt niet alleen voor je voedselvoorraad, maar ook voor de andere essentiële dingen die in huis moeten zijn (zoals toiletpapier).

5. Plannen, dat vakantiegevoel!

Ik sluit af met deze tip: plan ook leuke activiteiten om te doen na je vakantie. In Nederland leven we vaak van de ene vakantie naar de andere vakantie. Misschien kijk je nu al uit naar die ene vakantie, omdat je dan weer wat langer vrij bent. Plan juist wat leuke en misschien korte activiteiten voor de komende weken. Daar kun je de LUNA Familieplanner goed voor gebruiken. Ik ga dat ook doen. Lieve groet! (Als je vakantie wil vieren in Sevilla, check dan deze blog). NB Heb je nog een tip? Laat het even, stuur me een berichtje.

De LUNA Familieplanner helpt je plannen

Bestel de LUNA Familieplanner 2023 via de uitgever (altijd gratis verzending)

Bestel de LUNA Familieplanner 2023 via Bol.com

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...