Jonge oranje voetbal fans jongens EK WK onder 21 onder 18
Mijn Dagboek

De zomervakantie is begonnen, chill…

Daar ben ik weer met mijn dagboek over het leven in Spanje. De zomervakantie is inmiddels begonnen, beste mensen. Het is niet te geloven dat het nu in Nederland warmer is dan Sevilla. Terwijl ik nu mijn verhaal neerpen… typ, regent het hier in Sevilla. De regio waar het in de zomer maandenlang ‘normaal’ gesproken niet regent. Ik ben er blij mee, zeker dankbaar met elke druppel.

Heb je het too hot in huis? Lees dan mijn 20 tips om de hitte tegen te gaan.

Goed ruziemaken

Mijn grote vertaalproject is afgerond. Wat een enorme klus en ik ben blij dat je dit soort projecten niet helemaal in je uppie hoeft te doen. Ik heb enorm veel geleerd, over het vertalen zelf maar ook inhoudelijk. Het boek ‘Goed ruziemaken’ is een must voor koppels die willen investeren in hun relatie. Ik zal een ander keer daar een hele blog over schrijven. Je kunt trouwens het boek nu pre-orderen, bijvoorbeeld op Bol.com, Amazon.nl maar ook bij Bruna zelf.

De zomervakantie is hier net begonnen. De laatste week (of twee) hier zijn altijd zo onwijs hectisch. Er worden vanuit de school dan – zoals gebruikelijk – heel wat last-minute activiteiten georganiseerd of gewijzigd. Ook worden er ineens een heleboel verjaardagsfeestjes gevierd. Kinderen die in de zomervakantie jarig zijn, hebben dan toch een feestje. Zo hebben ze hun klasgenootjes, al hun vriendjes en vriendinnetjes op hun feestje. Want in de zomer zullen slechts enkelen hier ‘fulltime’ zijn.

Voetbal en nog eens voetbal

Voordat we de drukte ingingen, hadden we een bezoek van een vriendin. Wat zijn mijn kids toch weer verwend met voetbal tijdschriften, hagelslag etc. Het gaat hier de hele dag over voetbal. De jongens vervelen zich niet, of ze lezen erover of ze zijn zelf buiten op het erf aan het voetballen. En oh ja, met het EK kijken ze ook iets vaker naar tv. Manlief vindt het geweldig. Laatst keken een aantal mannen met hun zonen voetbal bij ons thuis. Prachtig. Ik ben blij dat de jongens zich goed vermaken. Ik voel in ieder geval een voetbal verjaardagsfeestje aankomen binnenkort. Of Lego, hmm, nog lastig voor mijn jongste zoon. Wat zal het worden?

Spaanse les

Ik ben (weer) begonnen met Spaanse les, nog net voor die hectische drukte voor de zomervakantie. In de zomervakantie neem ik ook een pauze. Ik was er alvast mee begonnen om te kijken of de lessen mij zouden bevallen. Ja, dat is het geval, maar het is ook gewoon hard werken…. tot het vanzelf gaat, hoop ik. En daar zijn we dus nog niet. Lees ook mijn blog ‘Spaanse leren (met kinderen)‘.

Moodboard vakantie

Aan het begin van deze vakantie heb ik samen met mijn kids een moodboard gemaakt over hoe we de vakantie gaan invullen. Het is leuk om samen plannetjes te maken als gezin. Manlief moet gewoon werken. Ik heb even een break waarbij ik wel eigen projecten heb, maar die hoeven niet deze vakantie afgerond te worden. We vieren als gezin dus vakantie, maar ik zal ook ‘alleen’ op stap gaan met de jongens in deze – bijna 3 maandenlange – vakantie. Ik wil ook meer date nights & me-time inplannen. Zijn er nog leuke series of films op Amazon Prime / Prime Video die je aanbeveelt?

Luna Familieplanner 2025

Wat ben ik blij dat Mariska Kalma van HEEGoodies de LUNA familieplanner gaat uitgeven. Dat geeft ook zo een rust. Zij is nu de uitgever én de ontwerper. De preview die ik heb gezien is zo mooi. ‘k Moest er bijna van huilen. Echt een opluchting dat iemand anders dit product verder brengt dan dat ikzelf heb gedaan. Stay tuned, er komt hier een leuke actie aan. NB De LUNA Familieplanner blijft ook via Bol.com beschikbaar.

Cactus Dos Hermanas Sevilla Montequinto Entrenucleos
Een cactus in de buurt van ons huis, met mooie bloemen!

Portugal

Heb jij zomerplannen? Tell me. If you want… Ik geniet van het thuis zijn. Natuurlijk zie je altijd 100 dingen die gedaan moeten worden, maar ik hoef er niet voor weg te vluchten. We denken er wel over na om naar Portugal te gaan om daar vakantie te vieren. Of misschien blijven we in Spanje, en gaan we elke keer even over de grens. Ik kwam er laatst achter dat je ook gewoon Glamping in Spanje hebt. (Glamping = kamperen, maar dan wat luxer). Het is heerlijk om weg te zijn en te genieten van de natuur en de ruimte. Gewoon kamperen spreekt me eerlijk gezegd niet aan, maar mijn kinderen wel. Kamperen met een upgrade is dus wel iets wat ik verder ga onderzoeken. Ook krijgen we in de zomer hoog bezoek uit Suriname (die reizen via Nederland) dus we zijn enorm enthousiast! Mocht je ons ooit willen bezoeken, boek dan via Transavia. Tot nu toe biedt Transavia toch wel de beste deals voor vliegen naar Sevilla. Ik hoop deze vakantie ook weer tijd te hebben voor cultuur en dus musea met de kids. Time for fun, for Sevilla with kids!

Jongens in Spanje, kinderen in Sevilla
Kun je geloven dat ik deze foto bijvoorbeeld nog niet eens heb afgedrukt! Zo mooi, nergens in het huis te bekennen. Foei, Naomi!

Foto’s, klussen, erf, huishouden…

Maar er zijn echt wel genoeg klussen in en rondom het huis te doen. Stap voor stap. Het huis loopt niet weg en stort gelukkig ook niet in. Ik ben naast het klussen (light) bezig om weer wat fotoboeken te maken en foto’s te selecteren voor mijn Albelli bestelling. Wat loop ik weer enorm achter met de fotoalbums. Maar goed, het is beter om herinneringen te maken. Dat is het belangrijkste. Toch is het fijn om zo nu en dan door de boeken heen te bladeren. Dankbaarheid komt er dan in mij op. Het is een moment van reflectie en dankbaarheid. Een van de klusjes is om wat fotolijsten op te hangen. Het is zo een makkelijke manier om meer sfeer in je huis te geven.

Oh ja, de kinderen helpen mee in het huishouden, iets meer dan gewoonlijk. Laatst hebben we met z’n drietjes een maaltijd op tafel getoverd. Zo fijn! En ook leuk om samen te shoppen, de schoolspullen te halen etc. En, natuurlijk echt vakantie vieren in Spanje. Want… ook in Spanje vliegt de tijd. Half september beginnen ze weer met school, ha! We hebben nog even.

Een paar pruimen, ik heb er een zak vol.

PS Ik heb deze pruimen alvast naar binnen gehaald omdat het flink aan het waaien was en er al eentje van de boom viel. De vogels hebben daar alvast van genoten. Deze moeten nog even rijpen. Als ik Google mag geloven moet dat in een papieren zak én zeker niet in de koelkast. We gaan het zien. Houdoe!

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...