kraamcadeaus (origineel, leuk en handig) slaap
Jongens!

Top 7 kraamcadeaus (origineel, leuk en handig)

De geboorte van een nieuwe wereldburger is altijd een heugelijk feit. Een nieuw mensenleven is het waard om gevierd te worden. En bij feestjes en andere bijzondere momentjes horen cadeautjes. Het is blijft een uitdaging om een leuk en handig kraamcadeau te geven. Het is ook fijn als een cadeautje een tijd meekan natuurlijk. In deze blog geef ik wat inspiratie. Deze kraamcadeaus zijn leuk om te geven en om te krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om met meerdere mensen (familieleden, vrienden of collega’s) deze cadeaus te geven. Jonge ouders zullen het waarderen als je deze praktische cadeaus geeft. Ik spreek uit ervaring.

1. XL Hydrofiel doek / luier

Ik kreeg een goede tip van een kraamverzorgster om wat XL hydrofiel doeken aan te schaffen en ze had gelijk. Grote hydrofiele doeken gebruikte ik al gauw om mijn baby’s af te drogen na het badderen. Ik gebruikte het als extra kleedje op het matras van de box of kinderwagen. In de zomer kon ik zo een doek als dekentje gebruiken voor mijn kleintjes. Thuis, onderweg of op vakantie ging de XL hydrofiel doek standaard mee en werd nog vaak ingezet: als ik bijvoorbeeld borstvoeding gaf en mijn baby rustig wilde laten drinken. Of zelfs als zonnescherm in de vakantieauto!

Ik gebruik de XL doeken nog steeds. Ik neem de doeken mee op vakantie als extra handdoek en thuis droog ik mijn haar ermee. Een hydrofiel doek is namelijk minder ruw vergeleken met een baddoek.
Mijn jongens kregen ook grote baddoeken met hun naam erop. Dat is ook een mooi en praktisch kraamcadeau dat de kinderen nog lang kunnen gebruiken zoals op zwemles en andere sportactiviteiten.

2. Speelgoed voor baby’s

Baby speelgoed doet het altijd goed. Baby’s zullen al snel de wereld ontdekken en dat gebeurt ook via speelgoed. Hier thuis hebben de jongens al wat jaartjes plezier van een zachte kleurige speelbal. Overgooien in de speelkamer met zo een bal vind ik niet erg. Ik heb nog een andere opties voor speelgoed waarmee nog lang gespeeld kan worden: een rammelaar die je later kunt gebruiken als muziekinstrument, houten blokken om tot het plafond te stapelen en Duplo om mee te bouwen.

3. Gepersonaliseerd cadeautjes

Zoals ik eerder schreef, vond ik de grote baddoeken met mijn baby’s hun naam erop een mooi kraamcadeau. Uiteraard zijn er nog meer artikelen die gepersonaliseerd kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld ook met kleding: rompertjes die de jongens hebben gekregen met hun naam doe ik natuurlijk nooit weg. Door die in te lijsten blijven ze lang goed en kun je ervan blijven genieten.


4. Stationery

Een ander waardevol kraamcadeau is om een fotoshoot te geven. Dit kan een fotosessie zijn voor de baby (new born) of gezinsfotografie. Je kunt uiteraard ook een cadeaubon geven voor een fotoalbum of canvas op de muur via Albelli. Een ander leuk idee is om een invulboekje voor het eerste jaar te geven. Of wat dacht je van een leuke geboorteposter of baby poster die de babykamer opvrolijkt? Het moet wel in de stijl passen van de babykamer. Het geven van een familieplanner is eveneens heel leuk. De start van een gezin en nieuw huishouden kan nogal hectisch zijn. Ineens hebben de jonge ouders kraambezoek, afspraken op het consultatiebureau etc. Die kunnen ze allemaal in de LUNA familieplanner opschrijven. De Luna geeft per maand overzicht. Ik houd ervan en heb het daarom ontwikkeld.

5. Bestek, servies en drinkbeker

De eerste maanden heeft een baby niets tot weinig nodig om te kunnen eten. Het is of borstvoeding, de fles of een combinatie van die twee, meer opties zijn er niet echt. Al gauw zullen de kleine hartendiefjes ook hun eigen servies en bestek nodig hebben. Denk aan een bakje voor hun eigen eerste fruithapje, bestek wanneer ze zelf proberen te eten en een drinkbeker.

6. Altijd feest met deze vlaggenlijn

Toen ik van mijn eerste zoon beviel, gaf een collega me een kleurrijke en stoffen slinger. De kleur past normaliter niet in ons interieur, maar bij elke verjaardag haal ik die uit de kast. De vlaggenlijn maakt de ruimte meteen feestelijk. Je kan ook een vlaggenlijn met naam bestellen. Zo een vlaggenlijn of feestslinger is dan specialer voor de persoon die jarig is.

7. Spaarpotje

We weten niet hoe de toekomst eruit zal zien met digitaal geld en de waarde van sparen. Hoe dan ook, een spaarpot staat wel leuk in het interieur en is het begin om thuis de kleintjes iets te leren over financiën. Geld opzij leggen als buffer blijft een belangrijk financieel principe.


Heb je nog een tip? Laat het even door een berichtje te sturen. Alvast bedankt. Oh ja, ik heb ook een budget versie van kraamcadeaus (10 topcadeaus rond 10 euro). Deze blog vind je hier.

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...