Ben je op zoek naar een duurzame planner? Een familieplanner die milieuvriendelijk is geproduceerd? Ik stond er eerst niet eens bij stil, maar de Luna Familieplanner is geheel duurzaam. Voor mij waren een aantal zaken belangrijk, namelijk het soort papier, het bedrijf waarmee ik samenwerk, het productieproces en transport. Door de juiste keuzes te maken, werd mijn bedrijf, product en werkproces duurzaam!

LUNA Familieplanner 2023

Duurzaam papier hier

Ik wilde graag biotop, omdat het papier zoveel voordelen biedt. Het schijnt niet door en het oogt natuurlijk. Op het gebied van milieuvriendelijkheid scoort het ook hoog. Het papier is chloorvrij gebleekt. Er zitten geen optische witmakers in. Ook is het papier FSC gecertificeerd. Het FSC-keurmerk geeft aan dat er verantwoord wordt omgegaan met de bossen. Er is bescherming gegarandeerd voor het leefgebied van flora, fauna, lokale bevolking en arbeiders. Kijk ook even op  http://www.fsc.nl/nl-nl/fsc/waarom-f

Samenwerken

Met een bedrijf dat is gevestigd in Nederland werk ik samen. Van de drukker gaan de planners naar een centraal punt in Nederland. Vanaf dat adres worden ze verstuurd naar allerlei adressen in Nederland en België. Mijn bedrijfsprocessen zijn best simpel en niet milieubelastend. Onnodige transport wordt voorkomen en transport an sich wordt beperkt.

Meer lezen over de Luna?

Thuis staat duurzaamheid ook hoog op onze prioriteitenlijstje. Denk aan het scheiden van afval, geen aanschaf van plastic tasjes, verstandig omgaan met voedsel en water (we hebben ook een heuse compostbak). Maar ik ben geen duurzaamheid blogger. Lees de blog van Tussen leven en dromen hier. En zie hier een leuk Instagram account van @Duurzamekeuzes.

Bestellen?

Bestel de Luna Familieplanner 2021 bijvoorbeeld via de shop of via Bol.com en anders Amazon.nl. Je kunt ook bestellen via de lokale boekhandel. Wil je het inkopen voor je eigen (web)winkel? Stuur me een bericht.

Lieve groet,

Naomi