5 Koele Zomerse Drankjes – Zelf Maken (DIY)
Leven in Spanje

Een zomers feestje zonder water: summer party

In deze blog lees je wat over de regen, droogte, hitte in Zuid-Spanje en vind je tips om zonder water in het park of een zwembad in je tuin een leuk summer party te organiseren. Als het zonnetje schijnt, is het altijd tijd voor een zomers feestje!

Water in Zuid-Spanje

Het heeft de laatste tijd ‘flink’ geregend in Zuid-Spanje. Ik ben er ongelooflijk blij mee, maar ook een klein beetje sip. Ik zal even neerpennen wat mij eigenlijk zo happy maakt. Wat we in de maand mei van boven hebben ontvangen, is kostbaar. Hiervoor had het volgens mij voor het laatst goed geregend in december vorig jaar. Verder is het nogal vanzelfsprekend dat het vanaf juni niet meer gaat regenen. Ergens in het najaar, dan pas, kunnen we weer regendruppels verwachten. Helaas zijn de enkele regenbuien van de afgelopen tijd niet genoeg om de waterpeilen omhoog te doen schieten.

De waterputten lopen nog lang niet over. Je kunt dus gerust nog spreken van droogte hier in het zuiden van Spanje. Het is daarom niet verstandig om allerlei feestjes te organiseren waarbij het water rijkelijk vloeit. Flink met water spetteren zit er niet in, ook al zijn er (nog) geen beperkingen m.b.t. het waterverbruik in mijn regio.

Summer party

Desalniettemin lijkt het me leuk om wat summer parties te organiseren als we eenmaal wat gesetteld zijn in ons nieuw huis (hopelijk deze zomer). Het moet dus een summer party worden zonder het gebruik van water splash zwembad. De locatie kan in het park zijn of in je eigen tuin. Een feestje vieren in het park in Spanje is zeer gebruikelijk. Een feestje thuis vieren, wordt naar mijn weten niet zo vaak gedaan. Goed, hier vind je mijn tips:

Voordat ik met de tips begin, moet ik even mededelen dat ik voor kindvriendelijke summer parties ga. Ik zit in de fase waar ik het leuk vind om met andere families af te spreken of mensen die het geen probleem vinden dat er ook kinderen zijn. Oké, nu begin ik echt met mijn tips:

Feestlocatie zomers feestje

Denk goed na waar je een summer party wil organiseren en wie je wil uitnodigen. Is het mogelijk om thuis te doen of kun je zo naar het park? Nodig niet te veel mensen uit, hoe meer zielen hoe meer vreugd hoeft niet altijd zo te zijn.

Decoratie

Als je eenmaal je feestlocatie hebt uitgekozen, is het belangrijk om te weten hoe die te versieren en in te richten. Je hoeft geen vermogen uit te geven aan decoratie. Handig is het om een thema (en een budget) uit te kiezen. Als het mogelijk is, vermijd de aanschaf van plastic. Met hout, papier en stof kun je veel doen aangezien het toch niet gaat regenen.

Enkele thema’s voor een summer party zijn het strand thema, piraten thema, tropical thema etc. Laat je gasten het thema weten. Zeg er meteen bij dat wie het leukst gekleed komt – passend bij het thema – een prijs wint.

Heb je geen tijd om zelf de versiering in elkaar te knutselen? Dan kun je altijd nog zo een box kopen.

Workshop idee 1

Op feestjes kun je lekker bijkletsen, maar het is ook leuk om wat verschillende activiteiten te organiseren. Je kunt als gezin of als duo een workshop fotolijstjes maken. Niet zo een duffe, maar een fotolijst die ze kunnen koppelen aan een thema. Ze kunnen zo zelf een mobiele photobooth maken en hun photo frame meenemen op vakantie. Laat die selfies maar komen. Je kunt ook zelf de accessoires of attributen maken (zoals een hoed, bril, mooie grote lippen etc.).

Tournament

Je kunt een beachvolleybal toernooi organiseren en dan niet met een echte volleybal… neem voor de verandering een opblaasbare strandbal! Maak een grote bord waar je de score bijhoudt. Houd de wedstrijden kort, het moet leuk blijven…

Er zijn nog meer dingen die je kunt ondernemen, zoals een frisbee course zoals je dat bij minigolf kunt doen. Zoek even online naar discgolf. Je kunt ook een papieren vliegtuig wedstrijd houden. Eerst zelf vouwen en laat daarna je airplane door de lucht zweven. Vroeger heb ik in Suriname geleerd hoe je een vlieger kunt maken en wat belangrijk is bij vliegeren (ik ben het nu al weer vergeten hoor, ouderdom). Tegenwoordig koop je al gauw iets, maar zelf maken heeft ook echt wat.

Eten en drinken

Een feestje zonder eten en drinken is geen feestje! Tijdens de warme zomerse dagen is het belangrijk om veel te drinken. Zelf eet ik minder als het heet is, dus kleine hapjes (mini-burgers), rauwkost etc. zijn voor mij een goede uitkomst op een summer party. Voorkom uitdroging door ongeveer 2 liter te drinken op een hete dag. Deze blog is vooral bedoeld voor kindvriendelijke feestjes dus alcohol zou ik al om die reden niet serveren. Als het heet is, is het trouwens raadzaam om alcoholische dranken te vermijden. Alcohol schijnt vocht af te drijven terwijl je het juist nodig hebt. Kies liever voor dranken zoals water (met fruit smaak), thee en koffie. Zoete dranken geven je eigenlijk meer dorst en ice cream ook trouwens. Warme dranken verhogen je lichaamstemperatuur zodat de temperatuur om je heen ‘kouder’ aanvoelt.

Workshop idee 2

Ben je op zoek naar andersoortige workshops? Wat dacht je van creatieve workshops waarbij je oude glazen potten kunt omtoveren tot hippe avondverlichting. Je kunt bijvoorbeeld de buitenkant verven en in de binnenkant stop je een kaars of LED verlichting. Op deze manier maak je een duurzame verlichting voor de zwoele zomerse avonden.

Chillen en spelletjes spelen

Ik snap ook dat niet iedereen zin heeft in workshops en dat is helemaal niet erg. Sommige mensen gaan liever bordspellen spelen dus waarom zou je dat niet mogelijk maken? Fijn als je een tafel – en stoelen tot je beschikking hebt en anders is een kleed of plaid met verschillende kussens een uitkomst. Spelletjes zoals mens-erger-je-niet, uno, dammen etc. kun je prima buiten doen. Ganzenbord, dobble en domino’s kunnen evengoed. Voor de echte diehards kun je wat ingewikkelde bord- of kaartspellen doen.

Voorlezen, lezen en nog meer workshops

Uiteraard zijn er ook mensen die even niet willen kletsen maar op een hun manier willen chillen. Boeken en tijdschriften mogen dan niet ontbreken, maar goed… het blijft een feestje dus samen doen heeft de voorkeur. Voorlezen is misschien dan interessanter. En anders kun je altijd nog samen schilderen en/of kleuren. Niets is te gek. Geniet deze zomer.

Een vriendin van me had zoiets moois op Facebook geplaatst over het vieren van een feestje in het park. Waardevolle tips vind ik. NB Heb je zelf ook nog tips, stuur me dan een bericht.

  • Ga van te voren kijken om een plekje zoeken.
  • Als je gaat barbecueën, neem dan het vlees licht bevroren
  • Vraag je gasten of ze zelf een stoel kunnen meenemen (je hoeft niets te huren of op en neer te rijden; scheelt veel geld)
  • Laat je koelbox in een andere tas in de schaduw staan, je ijs smelt dan minder snel
  • Vries flessen drinken in en gebruik die om je andere dranken mee te koelen
  • Neem o.a. mee: een jerrycan water, vuilniszakken en zonnebrand

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...