Bosui in Zuid-Spanje
Mijn Dagboek

Weer geen elektriciteit in Spanje

Ik ben bezig met het vertalen van een boek en elk weekend denk ik… ik ga nog even doorwerken. En dan gebeurt dat niet. Eén weekend werd ik ziek, manlief werd ziek, maar de kinderen gelukkig niet. Op dat moment is het ongelooflijk jammer dat je mijlenver verwijderd bent van je familie. Dat je dan even kunt neerploffen bij je ouders op de bank of ze even bij jou langskomen met soep of een maaltijd voor de kinderen. En dat het geen probleem is dat je (nog steeds) in je pyjama en badjas rondloopt. Maar goed, als je bedenkt dat sommige families bij elkaar in de buurt wonen en bonje hebben, dan ben ik gewoon dankbaar dat ik familie heb en dat de band goed is.

verse sinaasappelsap uit eigen tuin - jus d'orange zumo de naranja zuid-spanje
We zouden vaker ‘zumo de naranja’ uit eigen tuin moeten drinken voor de vitamientjes!

Ondanks manlief en ik toen ‘uitgeschakeld’ waren, wisten de kinderen zich goed te vermaken. Als gewoonlijk gaan ze zelf naar buiten, het erf op en gaan best een lange poos voetballen. De jongens verschillen zo van elkaar, als de maan en de zon, maar weten elkaar vaak goed te vinden. Als ze buiten hebben gespeeld, kunnen ze zo binnen verder. LEGO, LEGO, LEGO. Ik schreef laatst een artikel over LEGO trouwens, hoe je het goedkoop kunt scoren en hoe je je gratis kunt inschrijven voor het LEGO magazine. Klik op de titel ‘LEGO, duurzaam maar ook goedkoop?‘.

Een PISA LEGO creatie van zoonlief (7 jaar!)

Anyway, voordat we ziek werden, viel nog even mijn telefoon uit én laadde die niet meer op. Eerst haalde ik het zelf uit elkaar, gaf mijn telefoon een rugmassage en voilà. Mijn telefoon deed het weer en laadde weer op. Al gauw had mijn telefoon meer nodig. Veel meer, maar ik wist niet wat en ik zocht al naar andere telefoons online. Ik koop altijd mijn mobiele telefoon simlock vrij en ik heb een mobiel nodig voor twee simkaarten: ik heb een Spaans en Nederlands mobiele nummer. En mijn budget is nogal beperkt. Een paar honderd euro en that’s it.

Het kan aan mij liggen maar telefoons kunnen in het algemeen steeds minder hebben, worden voor meer doeleinden gebruikt (je laptop in je broekzak) en gek genoeg… kost mijn type mobiel vandaag de dag 50 euro meer dan een paar jaar terug. Hoe is het mogelijk? Ik snap er niets van. Een nieuwer model (en minder degelijk) kost minder. Een vriendin hier raadde me aan om toch even naar een telefoonwinkel te gaan. Dat deed ik en voor een paar tientjes deed mijn telefoon het weer. Hopelijk kan ik weer een paar jaar vooruit. We gaan het zien.

Toen ik na dat weekend was aangesterkt, besloot ik het zwembad schoon te maken. Dat gebeurt in fasen en geloof me…. Een eigen zwembad is echt geweldig, maar het bezorgt je ook spierpijn. Kort daarop begon het hier flink te regenen. Achter elkaar. Gezien de aanhoudende droogte / verminderde neerslag alleen maar fijn, maar omdat we dat hier niet gewend zijn, is heel Sevilla van slag. Het verkeer (ineens enorme files), het openbaar vervoer (ondergronds metrostation dat onder water lag) en ook nog de elektriciteit. Bij ons viel ie uit dit afgelopen weekend. Pfff. Zo vermoeiend, maar toen het gebeurde, ging er bij mij meteen een knop om. Geen paniek.

Doordat het zo hard regende, kon ik daarna wel makkelijk een hele rits aan bosui uit de grond (op ons erf) trekken.

We hebben een eigen waterreservoir, we hebben hand gel, we hebben twee houtkachels etc. Een vuurhaard in de woonkamer en een houtkachel tot nu toe voor de sier in de keuken. Die in de keuken heb ik ‘eindelijk’ gebruikt om te koken. Ik dacht… we kunnen altijd nog uiteten gaan, maar we kunnen dit ook eerst uitproberen. Jemig wat een werk om een simpele ovenschotel daar in klaar te maken. We hebben overigens ook gewoon pizza gehaald hoor. Het was een heerlijke pizza. En de volgende keer gaan we wel weer uiteten.

Overigens hoop ik zo dat dit (uitval van elektriciteit) niet meer gebeurt. Maar door ervaring weten we immers beter. Wellicht lukt het om dit probleem dit jaar geheel op te lossen. We hadden in de avond een batterij gebruikt voor een grote ledlamp in de woonkamer. In principe is het een externe batterij voor je telefoon of ipad, maar de ringlamp (led) gaf genoeg licht. Zo maakten we de avond zonder stroom toch gezellig met spelletjes, de kachel, kaarsen en een ledlamp. Oh ja, de ringlamp had ik ooit gekocht om videootjes op te nemen. Hoeveel videos van mij hebben al gezien? Hoeveel heb ik er daadwerkelijk gemaakt? Nul…

Het was dus weer eens een weekend vol uitdagingen. Toen de stroom het weer deed, sprong ik niet meteen achter mijn computer om te typen. Ik keek even eerst ‘Een huis vol EMIGREERT‘. Ik zie dat steeds meer mensen mijn blog via Google vinden om meer te lezen over het leven in Spanje. Wel geinig. Ik schreef voor hen daarom een blog Verhuizen naar Spanje (tips: dozen inpakken en wegwezen). Op ellenmae.nl schrijf ik graag van me af, maar ik wil ook steeds meer concrete tips meegeven. En dan is het leuk om ‘Ik vertrek’ achtige programma’s ter inspiratie te volgen. Het is echt fijn om Johan en Janneke Jelies hun verliefdheid voor Zuid-Spanje te zien. Zo herkenbaar. Als je eenmaal in Spanje woont, dan pas ga je de verliefdheid omzetten in ‘houden van’. En dat laatste is niet altijd makkelijk als de eerste tegenslagen zich aandienen. Maar is dat niet met alles zo?

Voordat ik weer aan het werk ga met mijn vertaalproject, schrijf ik weer even van me af. Dank voor het lezen in mijn dagboek. Van je afschrijven, is zo fijn. Ik kan het weekend toch goed afsluiten. Oh, voor wie mijn dagboek hier leest en nog een maandplanner zoekt… de LUNA Familieplanner 2024 is nog op voorraad. Ik heb de afgelopen tijd er weinig aanbesteed qua marketing. Ik moet het toch wat oppakken. Het is misschien confronterend, omdat dit mijn laatste jaar is. Hoe dan, bestel je planner. Heb je de LUNA Familieplanner op Bol.com gekocht? Laat dan ook een recensie achter. Net zoals deze persoon deed: ‘Met een gezin van 4, en vele plannen is deze kalender ideaal om alle afspraken overzichtelijk per maand in te schrijven. Ik gebruik hem nu al 3 jaar en zou geen andere meer willen.’

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...