Woonkamer - Ons huis en ons leven; gratis online workshop en IKEA winactie
Gezin Werk-privébalans

Ons huis en ons leven; gratis online workshop en IKEA winactie

De laatste tijd dacht ik na over het onderwerp wonen en werken. Ik probeer die twee dichterbij elkaar te brengen. Frappant als je bedenkt dat ik juist altijd om me heen gehoord heb: houd privé en werk gescheiden. Ik snap die redenatie ook wel, want de deur van je werk moet je ook dicht kunnen doen.

Toen ik Nederland woonde, vond ik het steeds moeilijker om per dag 2 uur te reizen en 8 uur lang op je werk te zijn. Het hakte er ook echt in toen ik moeder werd. Het was voor mij niet de beste balans per dag. Nu woon en ik werk ik op één locatie. Ik werk thuis. Er zijn nu andere uitdagingen: ik moet ervoor waken om tijdens het werk niet geïsoleerd te raken of te leven.

Balans tussen wonen en werken

Volgens mij is het sleutelwoord dat je juist balans moet brengen tussen deze belangrijke gebieden in je leven. Wonen en werken op één plek is voor mij om heel veel redenen ideaal en voordelig. Ik hoef niet te reizen naar mijn werk, dat scheelt tijd en geld. Ook hoef ik geen extern kantoor te huren. Dat scheelt qua kosten. Mijn kantoorruimte en bijkomende kosten in huis kan ik als aftrekposten opgeven. Ik ben en werk flexibeler en dat is erg handig met kleine kinderen.

Ik merk dat ik ook minder zin heb om rond te reizen. Ja, natuurlijk wil ik omliggende gebieden leren kennen, maar de behoefte om de wereld rond te gaan, is echt minder geworden. In de zomer is vakantie ook meteen maar familiebezoek in Nederland of Suriname. Maar afgezien van die twee landen hoef ik niet meer de wereld over. Ik ben nogal content met de plek waar ik woon.

Toch heeft je huis verlaten om bijvoorbeeld naar je werk te gaan ook iets. Je verandert van ruimte, komt andere mensen tegen, kunt je gedachten verzetten etc. De juiste woon- en werkbalans heb ik nog niet helemaal gevonden. Daarom was ik extra blij met It’s July gratis online event: Past de ruimte in ons huis (nog) bij de ruimte in ons hoofd?

De veranderende rol van ons huis

Het was geen interieur workshop, maar een live event waarbij Katie McCrory (IKEA Home Communication Leader) zal praten over de veranderende rol van ons huis. Vast staat dat onze huizen o.a. onwijs belangrijk zijn voor ons welzijn als individu en voor ons als gezin. Onlangs is IKEA’s Life at Home Report verschenen. Katie deelde ook daarover haar inzichten.  

Katie ging verder in op de uitdagingen die de veranderende rol van onze huizen geven. Ze sprak over de vijf emotionele behoeften waar een huis aan moet voldoen om comfort te creëren. Deze virtuele bijeenkomst werd zover ik weet niet opgenomen en het was allemaal in het Engels.

Winactie (boek i.s.m. IKEA)

Je kon trouwens ook het boek getiteld ‘Us & Our Planet, This is How We Live’ t.w.v. 20,99 euro winnen. Wil je het boek kopen? Dan kan het via Bol.com. Het boek gaat over een studie of onderzoek naar de verschillende manieren hoe mensen over de hele wereld gelukkig en duurzaam leven. Het gaat over huizen, werkruimtes van New York tot Nairobi, va Bali tot Beiroet. Het boek geeft je inspiratie hoe de wereld een beetje beter te maken.

Vond je dit leuk? Mag ik rekenen op je support? Deel dit artikel of bestel online via mijn links. Ik krijg dan een kleine vergoeding! Alvast bedankt ❤ Hier vind je al mijn links, maar Bol.com en Amazon.nl zijn mijn favoriet.

Dit vind je misschien ook leuk...