Verhuizen naar Spanje Sevilla
Gezin

Vakantie gevierd in Nederland, Suriname en Spanje

Nog even aftellen en dan begint de school in Spanje. We hebben onwijs genoten deze vakantie. Eerst gingen we van Spanje naar Nederland, omdat rechtstreeks vliegen van Spanje naar Suriname niet gaat. Onze kids deden het geweldig, het was een lange reis, maar ze hadden volop energie en hebben (helaas!) niet geslapen. Ze besloten uiteraard met mijn toestemming een film te kijken in het vliegtuig.

Zonder op te scheppen: ik heb echt model kinderen als het om vliegen gaat…. Ze deden lief, waren aardig voor elkaar en assertief naar het vliegpersoneel. Gewoon naar buiten kijken door het raampje was ook een activiteit.

Even snel wat tips wat het vliegen met jonge kinderen betreft: geef je kids verantwoordelijkheid, ieder kind heeft een eigen rugtas of trolley. En neem een tas met speelgoed, kleurboeken en lekkernij voor in het vliegtuig mee. In geen geval mag die tas in het ruim van het vliegtuig belanden. Bewaar het met je leven, die moet mee als handbagage.

Vakantie in Suriname

Eenmaal in Suriname hebben we maar liefst 4 weken intens genoten. Dit was de eerste keer dat de kinderen in Suriname waren. Het kinderboek Sem en Jazz gaan naar Suriname kwam helemaal tot leven. En de droom van mijn moeder, die dit boek geschreven heeft, kwam zo uit.

Haar kleine kids waren in Suriname. De jongens konden eindelijk weer opa en oma knuffelen en genoten o.a. van hun aandacht en lekkere pannenkoeken. Ze hebben veel buiten gespeeld en hebben ook andere (buurt)kinderen leren kennen. Ze gingen er ook op uit.

Af en toe keken ze ook een kinderserie op de tv, als het bijvoorbeeld te hard regende en we binnen moesten blijven. Op een gegeven moment waren hun nichtjes, kinderen van mijn broer, uit Nederland er. Wat een feest. Via hun nichtjes leerden we het spel Doble spelen. En toen was het weer tijd om terug te keren. Dit spel hebben we in Nederland ook gekocht (zo leuk was het)!

Vakantie in Nederland

We vlogen terug naar Nederland en bleven er een week. Dat was natuurlijk veel te kort om al onze vrienden en kennissen te zien. Eigenlijk hebben we alleen onze naaste familie gezien en toen was het echt weer tijd om terug te keren naar Spanje. Hier wonen we nou eenmaal en vaak met plezier.

Het was wel even wennen om in de warme Sevilla regio te zijn. Man, wat is het soms echt te heet. Echte Spanjaarden klagen eveneens hoor. Suriname is ook heet, maar Sevilla kan nog 10 graden (celcius) heter zijn. Er is dan geen fris briesje vanuit de oceaan, zoals je die dus in Suriname wel hebt. Er is hier in Zuid-Spanje ook minder groen en minder schaduw. Afijn, elk land heeft zo zijn voor- en nadelen.

Vakantie in Spanje

De zomer zou ik in Zuid-Spanje vermijden als ik jou was en dat hebben we zelf ook geprobeerd. Voor de resterende weken dat dat niet lukt, hebben we nu Prime Video via onze gratis proefabonnement Amazon Prime. Het is te heet om in de middag buiten te spelen. En mijn jongens houden helaas geen siësta.

In de middag wordt hier geverfd, gekleid, gekleurd, gespeeld met LEGO (deze leuke doos Lego hebben ze onlangs gekregen) en we kijken samen naar kinderseries of een film zoals die van Paw Patrol op Prime Video. Yes, met popcorn dan. Wanneer het weer herfst is, gaan wij juist meer naar buiten in Zuid-Spanje. In Nederland is dat juist andersom, dan geniet je vaker binnen door de regen. Overigens, regen is ook een zegen he.

Gratis proefabonnement Amazon Prime

Jij kunt nu net als wij een gratis Amazon Prime proefabonnement afnemen en genieten van de vele films en series. Extra fijn wanneer je net als wij binnen blijft. Niet alleen de kids kijken nu leuke series en films. Manlief en ik genieten er eveneens van (… trouwens, als je via deze link een proefabo neemt, krijg ik daar ook een kleine vergoeding voor. Ik beveel alleen iets aan als ik ervaring mee heb en er positief over ben).

Tegenwoordig bestel ik net als de veel Spanjaarden hier op Amazon, omdat Bol.com hier niet bestaat. Ik heb gemerkt dat Amazon in Nederland vaak goedkoper is dan ome Bol, dus overweeg eens online bij tante Ama rond te kijken. Met een gratis proefabonnement van Amazon Prime heb je ook nog geen verzendkosten. Reken uit wat je voordeel in totaal kan zijn.

Goed, hoe was jouw zomervakantie? Ben je lekker aan het nazomeren en hoe gaat jouw herfstperiode eruitzien? Laat het even weten, via sociale media (Facebook, Pinterest, LinkedIn of Instagram) of gewoon, een berichtje via het contactformulier. Als je hulp nodig hebt met plannen, gebruik dan de LUNA Familieplanner, die van 2023 is ook al beschikbaar tante Ama. Lieve groetjes en tot de volgende blog!

Bestel de LUNA Familieplanner 2023 via de uitgever (altijd gratis verzending)

Bestel de LUNA Familieplanner 2023 via Bol.com

Dit vind je misschien ook leuk...